Tarih: 19.06.2025 17:27

Piri Reis İlkokulu Öğrencilerinden Eskişehir’e Unutulmaz Gezi

Facebook Twitter Linked-in

Katılım Yoğundu

Piri Reis İlkokulu 3/B, 3/C ve 3/E sınıfı öğrencileri, sınıf öğretmenleri ve velileri eşliğinde gerçekleştirilen geziye yoğun katılım sağlandı. Hem öğrenciler hem de aileleri, yıl boyunca süren yoğun çalışmaların ardından keyifli bir gün geçirdi.

Dolu Dolu Bir Gezi Programı

Gezi kapsamında öğrencilerin ilk durakları Eskişehir’in sembollerinden biri olan Devrim Arabaları oldu. Öğrencileri Türkiye’de ilk üretilen Devrim Arabalarını yakından tanıma fırsatı buldu. Ardından Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı içerisinde yer alan akvaryumu ziyaret eden öğrenciler, akvaryumda yer alan123 tür su altı canlısını yakından inceleme fırsatı buldular. Ardından Eskişehir Hayvanat bahçesini  ziyaret eden öğrenciler dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşayan hayvan türlerini yakından görme fırsatı yaşadılar. Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı içerisinde yer alan  Korsan Gemisi ve masal şatosu gibi çocukların ilgisini çeken yapıları da ziyaret eden öğrenciler unutulmaz bir gün geçirdiler.  

Kültürel Zenginliklerle Tanıştılar

Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in, Eskişehir’e kazandırdığı ve Dünyanın pek çok ülkesinde bulunan “Madame Tussauds” Müzesi’nin Türkiye’deki ilk örneği olan “Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykel Müzesi'ni de ziyaret eden öğrenciler, burada pek çok tarihi ve kültürel figürün balmumu heykellerini görerek eğitici bir deneyim yaşadı.

Gezinin Son Durağı: Ordu Pazarı

Piri Reis İlkokulu'nun 3. sınıf öğrencilerinin Eskişehir gezisinde son durakları ise Eskişehir’in tarihi dokusunu yansıtan Ordu Pazarı ile sona erdi. Burada öğrenciler geleneksel el sanatlarıyla tanışarak şehre dair unutulmaz anılar biriktirdi.

Haber: Serap DURUKAN

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —