Tarih: 02.06.2022 13:09

Piyalepaşa Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi’ne kavuştu ‘HALKIMIZIN HİZMETİNDEYİZ’

Facebook Twitter Linked-in

Piyalepaşa Mahallesi’ne istenilen Aile Sağlığı Merkezi, hizmete açıldı.  İki birim ile hizmet vermeye başlayan Aile Sağlık Merkezi’ni Kaymakam Cengiz Karabulut, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Çolular ve Kaymakam Refiki Mert Çanga ziyaret ederek, hayırlı olsun temennilerini iletti.

Dr. Yüksel, ‘Aile Sağlığı Merkezimizin açılmasında destek veren herkese teşekkür ediyorum’

Piyalepaşa Aile Hekimi Dr. Kemal Yüksel, ziyaretleri Kaymakam Cengiz Karabulut’a ve İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Çolular’a teşekkür ederek, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Dr. Yüksel, ‘Ülkemiz ve dünyada devam etmekte olan Covid-19 salgını bir kez daha birinci basamak sağlık hizmetleri ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini ortaya çıkarmıştır. Birinci basamak sağlık hizmeti, sağlığın teşviki, koruyucu sağlık hizmetleri ile teşhis, tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerinin bir arada verildiği, bireylerin hizmete kolayca ulaşabildikleri, düşük maliyetle etkin ve yaygın sağlık hizmeti sunumudur. Aile hekimliği ile birinci basamakta sunulan koruyucu sağlık hizmetinin kapsamı da genişletilmiştir. Aşılama, gebe, lohusa, bebek ve çocuk takipleri, yaş, cinsiyet ve hastalık gruplarına yönelik izlem ve taramalar (kanseri kronik hastalıklar, adölesan, erişkin, yaşlı sağlığı vb.) ile desteklenmiş, sağlıkla ilgili olarak kayıtlı kişilere rehberlik yapmak, sağlığı geliştirici hizmetlerin sunulması sağlanmıştır. Bu kapsamda uzun yıllardır açılması bölge halkı tarafından hasretle beklenen Piyalepaşa Aile Sağlığı Merkezi’ni halkımızın hizmetine açmış bulunmaktayız. Aile Sağlığı Merkezi’ni açarken yardımlarını esirgemeyen Sn. Selim Kargı, Sn. Osman Nuri Efe, Gölcük İlçe Sağlık Müdürü Sn. Yusuf Çolular ve diğer tüm dostlarımıza teşekkürü borç biliriz. Kişiye yönelik koruyucu sağlık hizmetleri ile birinci basamak tanı, tedavi, rehabilitasyon ve danışmanlık hizmetlerinin verildiği Piyalepaşa Aile Sağılığı merkezinde 2 hekim ve 2 hemşire olarak görev yapmaktayız. Aile hekimlerini öğrenmek veya aile hekimi tercihlerinin değiştirmek isteyen vatandaşlarımız E-devlet, E-nabız veya Aile Sağlığı Merkezlerinden yardım alabilirler’ dedi.

‘Hayırlı olsun’

Kaymakam Cengiz Karabulut ve İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Çolular, Piyalepaşa Mahallesi Sakinlerine hayırlı olmasını dileyerek, Aile Sağlığı Merkezi’ndeki Hekim ve Sağlık personeline çalışmalarında başarılar diledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —