Tarih: 26.11.2023 11:29

Prof. Dr. Binyamin Birkan Gölcük’te Konferans verdi OTİZM EKSİKLİK DEĞİL BİR FARKINDALIKTIR’

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Otizm Derneği Başkanı Tülay Şentürk tarafından velileri bilgilendirmek amacıyla Değirmendere Cengiz Topel İlkokulu Konferans Salonu’nda ‘Otizm Eksiklik Değil bir farkındalık’ adı altında önemli bir konferans düzenlendi.

Gölcük Otizm Derneği öncülük etti

Konferansa Prof. Dr. Binyamin Birkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, Gölcük Belediye Başkan yardımcısı Kemal Kahraman, Gölcük Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necmettin Türkmen, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, MHP İlçe başkanı Derya Çavdar, Gölcük Cengiz Topel ilkokul Müdürü Güney Yılmaz, Özel Çocuklar ve velileri katılım sağladı.

Prof. Birkan konuşmasında Otizm hakkında bilgi verdi

Gölcük Otizm Derneği Başkanı Tülay Şentürk açılış konuşması yaparak, tüm katılımcılara teşekkür etti. Daha sonra kürsüye Prof. Dr. Binyamin Birkan çıktı. Prof. Birkan, yaptığı konuşmada şunları söyledi: ‘Otizm biyolojik temeli olan davranış aşırılıkları, beceri yetersizlikleri ve motivasyon eksikliği sendromudur. Ancak fiziksel ve sosyal çevrede dikkatler düzenlenmiş yapıcı etkileşimler yoluyla değişime açıktır. Erken özel eğitime başladığında düzelme sonucu alınması mümkündür. Bunun örneği yapılan özel eğitimlerle etkisini göstermiştir’ dedi. 

Çiçek ve teşekkür plaketi takdim edildi

Konferans sonunda Prof. Dr. Binyamin Birkan’a Gölcük Otizm Derneği Başkanı Tülay Şentürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert ve Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Kahraman tarafından çiçek ve teşekkür plaketi takdim edildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —