Tarih: 22.03.2023 13:44

Ramazan Ayının vazgeçilmezi Hurmalar 150 LİRA’DAN BAŞLIYOR 270 LİRA’YA KADAR ÇIKIYOR

Facebook Twitter Linked-in

Ramazan Ayının vazgeçilmezi Hurmalar  

150 LİRA’DAN BAŞLIYOR 270 LİRA’YA KADAR ÇIKIYOR

11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı yarın itibariyle başlıyor.  İftar sofralarının vazgeçilmezi olan hurmalar vatandaşlar tarafından en çok tercih edilen ürünlerden birisi. Son bir haftadır yoğun ilgi gören hurma fiyatları geçen seneye oranla neredeyse iki katına çıkmış durumda. Hurma fiyatları  bu yıl150 Lira ile 270 Lira arası değişiyor.

Hurmalara Gölcük’te yoğun bir ilgi var

İlçemizde hurmalara ilgi oldukça yoğun.  Yetiştiği ülkesine ve boyutlarına göre değişen fiyatları ile tezgahlardaki yerlerini alan hurmaları vatandaşlar gerek damak zevklerine gerekse bütçelerine göre alıyor. 

Hurma fiyatları bu sene tavan yaptı

Hurma fiyatları bu sene geçen seneye oranla biraz artmış durumda. Bu sene hurma fiyatları 150 Liradan Başlarken 270 Liraya kadar yükseliyor. Bu sene Duble Medine Hurması 195 Lira, Medine Amber Hurma 270 Lira, Kudüs Medium Hurma 200 Lira, Medine Meşruk Hurma 150 Lira, Kudüs Hurma 180 Lira, Yaş hurma paket 60 lira ve Cennet Hurması 130 Liradan tezgahlardaki yerini aldı.

“En çok ilgiyi Kudüs ve yaş hurma görüyor”

Değirmendere merkez mahallesi başkomutan caddesi üzerinde 13 aydır hizmet vermekte olan ve işletmeciliğini Mehmet Bayburt’un yaptığı , Değirmendere Bayburt kuruyemiş sorumlusu Pınar Kantar hurma fiyatları ve hangi hurmaların daha çok ilgi gördüğü konusunda bilgi verdi.  Kantar yaptığı açıklamada, “Değirmendere Bayburt Kuruyemiş olarakbizde  sadece Ramazan ayında değil yılın 12 ayında hurmamız bulunmakta ama tabi ki Ramazan ayında ilgi daha yoğun oluyor. Özellikle son 1 hafta 10 gündür hurmalara yoğun bir ilgi var. Her müşterimizin hurma tercihi farklı olabiliyor. Bizde bu nedenle farklı çeşitlerde hurmabulunduruyoruz. Bazı müşterilerimiz damak tadına göre alırken bazı müşterilerimiz ise bütçesine göre alıyor.  Bu nedenle bütün hurma çeşitlerimiz ilgi görüyor. Şu anda birçok hurma çeşidimizde indirim var. Mesela Medine Meşruk Hurmamız 150 Liradan 130 Liraya düştü. Yine aynı şekilde Kudüs Hurması Da 200 Liradan 180 Liraya düştü. Önümüzdeki günlerde yeni indirimler olacağı gibi yeni hurma çeşitlerimizde gelecek. En çok ilgiyi Kudüs ve yaş hurma görüyor diyebiliriz. Hurma kadar Ramazan Ayında iftariyelik ve hoşaflık ürünler olan kuru üzüm ve kuru kayısı da yoğun ilgi görüyor diyebiliriz. Değirmendere Bayburt Kuruyemiş olarak şimdiden tüm Gölcük halkına ve İslam Alemine hayırlı Ramazanlar diliyorum” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —