• BIST 100

    16585,73%-1,05
  • DOLAR

    43,92% 0,12
  • EURO

    51,91% 0,09
  • GRAM ALTIN

    7434,92% 1,41
  • Ç. ALTIN

    11883,52% 0,57

Ramazan Bayramı öncesi uzun yola çıkacaklar dikkat! ÖZER, ‘ROT BALANS AYARLARINIZI YAPTIRMAYI İHMAL ETMEYİN’

Gölcük Özer Kardeşler Rot& Balans’ın sahibi Ali Özer yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi uzun yola çıkacak olan araç sahiplerinin yola çıkmadan önce mutlaka rot balans ayarlarına baktırmalarının önemli olduğunu ifade etti.

YURT HABERLERİ 25.03.2025 15:52:00 0
Ramazan Bayramı öncesi uzun yola çıkacaklar dikkat!  ÖZER, ‘ROT BALANS AYARLARINIZI YAPTIRMAYI İHMAL ETMEYİN’

İlçemizde uzun yılardır güler yüzlü uzman kadrosuyla Yeni sanayi sitesi E6 Blok 11/6 E/3 adresinde hizmet vermekte olan Gölcük Özer Kardeşler Rot& Balans’ın sahibi Ali Özer yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi  uzun yola çıkacak olan araç sahiplerinin yola çıkmadan önce mutlaka rot balans ayarlarına baktırmalarının önemli olduğunu ifade etti.

Alanında uzman tecrübeli ekibiyle hizmet veriyor

İlçemizde uzun yıllardır güler yüzlü uzman kadrosuyla hizmet vermekte olan ve Gölcük Belediyesi tarafından ilçemize kazandırılan Yeni Sanayi Sitesi E6 Blok 11/6 E/3 adresinde hizmet vermeye devam eden Gölcük Özer Kardeşler Rot& Balans’ın işletmecisi Ali Özer araç sahiplerini uyararak uzun yola çıkmadan önce mutlaka araçlarını rot balans ayarlarını yaptırmalarını tavsiye etti.  LastikPark güvencesiyle hizmet vermekte olan  Özer Kardeşler Rot& Balans Servisi’nde ayrıca satın alınan her lastiğin sökme takma ve değiştirme işlemlerini tecrübeli elemanlarıyla yapıldığını açıkladılar.

Müşteri memnuniyetinin her şeyin önünde geldiği adres

Yeni donanım ve araçlarla en iyi hizmetin sunulduğu Özer Kardeşler Rot& Balans Servisi’nde  rot ayarı, balans ayarı, far ayarı, jant düzeltme, nitrojen dolumu, akü hizmetinin yanı sıra lastik ve jant hizmeti sunulmakta.  Müşteri memnuniyetinin her şeyin önünde geldiğinin bilincinde güler yüzlü uzman personeliyle ferah ve serin bir ortamda, en uygun çözüm en kısa zamanda sunularak karşılanmaktadır.

Rot Ayarı Nedir?

Rot ayarı, aracın direksiyonunun bir yöne çevrildiği zaman tekerleklerinde aynı yöne bakmasını sağlayan ayardır. Böylelikle araç, direksiyonun döndürüldüğü tarafa doğru hareket eder.

Balans Ayarı Nedir?

Balans kelimesi, dilimize İngilizce’den geçmiştir. Balans, denge demektir. Balans, araç tekerlekleri arasında olan açı ve doğrultuların birbirlerine eşit olması olgusudur. Böylelikle araç tekerleklerine eşit miktarda ağırlık dağıtılmış olunur. Balans ayarının bozukluğu, yolda giderken aracın titremesiyle kendisini belli eder. Özellikle hızın artmasıyla birlikte titremenin şiddeti artar ve kendisini daha çok hissettirir. Balans ayarı bozukluğu, ön tekerleklerden kaynaklanıyorsa daha çok ön kısımda; arka tekerleklerden kaynaklanıyorsa daha çok arka kısımda kendisini hissettirir. Rot-Balans ayarı bozuk olduğu zaman; araç yolda giderken hissedilebilecek derecede titreme yapar ve ya düz giderken sağa ya da sola çeker. Bu durum zaten şoförün dikkatini çekecektir ve kendisini güvende hissetmemesine sebep olacaktır. Uzmanlara göre, 5.000-10.000 km’de bir aracın rot-balans ayarının kontrol edilmesi gerekmektedir. Eğer çukurlu ve engebeli yollardan devamlı yolculuk edilmekteyse rot balans ayarının daha kısa sürede bir kontrol edilmesi uygun olacaktır.

Rot-Balans ayarı bozulmamış olan bir araçta, tekerleklerin arasında açı ve uzaklık farkı bulunmaz.  Şayet araçta bu ayar bozulmuşsa; araç düz yolda giderken sağa ya da sola çekme yapabilir, eğer bozukluk ileri seviyedeyse virajlarda savrulmaya neden olabilir. Rot-Balans ayarının bozuk olması, aracın tekerlek dişlerinin sıyrılmasına ve tekerleklerin olması gerekenden çok daha çabuk eskimesine neden olabilir. Rot-Balans ayarının bozulmasıyla birlikte dönüşlerde aracın tekerleklerinden birtakım sesler gelmeye başlar. Zamanla direksiyon doğrultusuyla, tekerleklerin doğrultusu arasında fark oluşur.

Rot Ayarının Yapılması

Rot ayarının yapılmasından önce araç, bu ayarın yapılacağı istasyona geçirilir. Bu konuda uzmanlaşmış olan kişilerce sorunun rot ayarı kaynaklı mı yoksa başka bir sorundan mı kaynaklandığı tespit edilir. Rot ayarlarının bozuk olduğu tespit edilince; farklı sensörler yardımıyla aracın tekerlekleri, rot ayarı programının olduğu bir bilgisayara bağlanır. Bu bilgisayarda rot ayarının bozukluk derecesi tespit edilir. Sonrasında rot ayarının yapılmasına başlanır. Her 2 tekerleğinde birbirine paralel duruma getirilmesiyle rot ayarı tamamlanır.

Balans Ayarının Yapılması

Balans ayarının yapılmasından önce, aracın tüm tekerlekleri sökülür. Balans ayarının gerçekleştirileceği kısma bu tekerlekler yerleştirilir. Sonrasında lastik basınçlarının ve jantlarının normal olup olmadığına bakılır. Şayet herhangi bir bozukluk varsa gerekli olan düzeltme yapılır. Sonrasında bu cihazlarda tekerlekler döndürülür. Tekerleklerin dönüşü esnasında bilgisayara bağlı olan cihaz, balans ayarının bozukluk derecesini tespit eder. Ustalar tekerleklerin gerekli olan kısımlarına uygun olan ağırlıkları yerleştirirler ve balans ayarını tamamlarlar. Bu şekilde gerçekleştirilen balans ayarına dinamik balans ayarı denilir.

Haber: Serap DURUKAN

TARAFTAR BAŞKAN BÜYÜKAKIN’DAN İSTEMİŞTİ: O ÇOCUKLAR MAÇTA YERLERİNİ ALDI

DÜNYA BİR DELİNİN ELİNE KALDI !...

DEĞİRMENDERE U-18 DE YÜZLER GÜLÜYOR

ÖZSOY ‘’YASAL ETKİNLİĞİMİZE MÜDAHALE, GÖLCÜK’ÜN GERÇEK SORUNLARINI ÖRTMEYE YETMEZ!’’

ÜSKÜDAR VAPURU FACİASI ŞEHİTLERİ GÖLCÜK’TE DUALARLA ANILACAK

İFTAR VAKTİNDE RAMAZAN ÇADIRI DOLDU TAŞTI

GÖLCÜK’TE ERBAKAN HAFTASI

“GÖNÜL COĞRAFYAMIZI YALNIZ BIRAKMAYIN”

ÜSKÜDAR FACİASI, ŞEHRİMİZİN HAFIZASINDA DERİN BİR YARADIR

HAT 250 YARIN SON KEZ YOLA ÇIKIYOR

BÜYÜKŞEHİR’İN CENAZE HİZMETLERİ DİYANET TV’DE

BAŞKAN KOCAMAN’DAN POLİSLERE TATLI SÜRPRİZ

KOTO’DAN AB FONLARINA YÖNELİK PROJE YAZMA EĞİTİMİ

BAŞKAN BÜYÜKAKIN, İFTARDA KUZEY MAKEDONYA’DAYDI

VELİAHMET VE HACIHIZIR’IN ÖNÜ AÇILDI

Teneke Mahalleliler İftarda bir araya geldiler

ULAŞLI SAHİL ŞERİDİ FIRTINAYA KARŞI YENİLENİYOR

BRİSA İZMİT FABRİKASI “GEÇİCİ ÜRETİM, BAKIM VE AMBAR YÜKLEME İŞÇİSİ” İSTİHDAM EDECEK

BAŞKAN ÖZLÜ ÜNİVERSİTELİ GENÇLERLE İFTAR YAPTI

DEV MAKİNE İKMAL ATÖLYESİ 24 MART’TA İHALEYE ÇIKIYOR

BÜYÜKŞEHİR, KIRÇOVA İLE KARDEŞ ŞEHİR OLACAK

GÖLCÜK BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSUNU GÜÇLENDİRDİ

MHP KARAMÜRSEL İLÇE BAŞKANI İSTİFA ETTİ

ERBAKAN GÖLCÜK'DE KONUŞTU: KOCAELİ’DE  İKTİDARA GELMEMİZ LAZIM

BAŞKAN SARAL “MUHTARLARIMIZ İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YARDIM YAPIYOR”

BAŞKAN BÜYÜKAKIN İLE SELAM GÖNDERDİLER

ANAHTAR PARTİ GÖLCÜK İLÇE BAŞKANLIĞI İFTARDA BULUŞTU

ANAHTAR PARTİ’DEN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI ATAĞI

GÖLCÜK’TE DİJİTAL RUHSAT SÜRECİ BAŞLIYOR; İSU İLE GÖLCÜK BELEDİYESİ PROTOKOL İMZALADI

KOTO’NUN GELENEKSEL İFTARINA YOĞUN KATILIM

Yükleniyor

DEĞİRMENDERE SAHİLİNİN ESTETİK GÖRÜNÜMÜ GÜÇLENDİ

Değirmendere’de Çift Bıçakla dehşet saçtı

Atamız Değirmendere’de anıldı

Değirmendere sahiline yeni yaya geçiş köprüsü

Gölcük Belediyesi’nden Deliloğlu Caddesi’ne Hız Kesici Düzenlemesi

Kuruçeşme Camii Halıcı 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nda yeni dönem kayıtları devam ediyor SUCU: “ÇOCUKLARIMIZI HEM MANEVİ HEM SOSYAL YÖNDEN GELİŞTİRİYORUZ”

Değirmendere Kayık Çekek Yeri yoğun katılımla tanıtıldı GÖLCÜK’E DEĞER KATAN PROJE

Değirmendere’de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşku ile kutlandı

Değirmendere Atatürk Mahallesi, 585 Ada Sitesi sakinlerinden anlamlı etkinlik ÇOCUKLARA HEM TEMİZLİK HEM GÜVENLİK BİLİNCİ KAZANDIRILDI

Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda Küptaş Tamiratı ile Zemin Yenilendi

“GÖNÜL COĞRAFYAMIZI YALNIZ BIRAKMAYIN”

HAT 250 YARIN SON KEZ YOLA ÇIKIYOR

KOTO’DAN AB FONLARINA YÖNELİK PROJE YAZMA EĞİTİMİ

BRİSA İZMİT FABRİKASI “GEÇİCİ ÜRETİM, BAKIM VE AMBAR YÜKLEME İŞÇİSİ” İSTİHDAM EDECEK

GÖLCÜK BELEDİYESİ’NDEN ARICILIK KURSİYERLERİNE KOVAN DESTEĞİ

YAPAY ZEKÂ İLE HEDEF PAZAR ANALİZİ

BAŞVURAN HER ŞEHİT VE GAZİ ÇOCUĞUNA BURS

BÜYÜKAKIN: “ÇİFTÇİMİZİN, ÜRETİCİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

KADIN MECLİSİNDEN İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DESTEK

"TÜKETİCİ SADECE ALIŞVERİŞ YAPAN DEĞİL, HAK SAHİBİ OLANDIR"

Başkan Özlü’den Başiskele’deki Yol Çalışmalarına Yakın Takip

1 Mart Vapur İskelesi Otoparkı nefes aldırdı

Büyükşehir’den trafiği rahatlatacak bir adım daha

Geleceğimizin teminatı gençler için 17. Bilgievi Körfez İlçesi’nde açıldı BAŞKAN BÜYÜKAKIN: “ESERİ OLMAYANIN YERİNDE YELLER ESER”

Başiskele Yeniköy Termal Tesis gün sayıyor; KOCAELİ, YAKINDA TERMALİ İLE DE ANILACAK

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 24 18 2 4 40 58
2.FENERBAHÇE A.Ş. 23 15 0 8 31 53
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 24 13 4 7 16 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 24 11 4 9 11 42
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 24 11 7 6 16 39
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 23 7 6 10 -2 31
8.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 23 7 9 7 -10 28
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 24 6 9 9 -4 27
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 23 6 12 5 -6 23
13.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 23 6 12 5 -14 23
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 24 4 12 8 -15 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 23 3 10 10 -25 19
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13