Tarih: 07.06.2018 13:03

Ramazan’da ve Bayramda yediğiniz tatlıya dikkat edin!

Facebook Twitter Linked-in

Ramazan’da ve Bayramda yediğiniz tatlıya dikkat edin!

Ramazan Ayı’nda sofraların vazgeçilmezi olan tatlı da yapılan hileler insan sağlığını olumsuz etkiliyor. Özellikle baklava yapımında maliyeti düşürme amacıyla kullanılan malzemeler nedeniyle baklava alırken çok dikkat edilmesi gerekiyor.

Maliyeti düşürmek için kullanılan malzemeler insan sağlığını bozuyor

İçinde bulunduğumuz Ramazan Ayı ve yaklaşan Bayram nedeniyle tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de tatlı satışlarında bir artış meydana geldi. Baklava yapımında maliyeti düşürme amacıyla kullanılan malzemeler insan sağlığını olumsuz etkilediği için güvenilir olmayan yerlerden tatlı almamaya özen gösterilmesi gerekiyor.

Tatlı alırken dikkat edilmesi gereken konular

İlçemizde geçtiğimiz aylarda hizmet vermeye başlayan Şehzade Baklavaları’nın işletmecileri Ümit Er ve Zekeriya Şeker baklava alırken dikkat edilmesi gereken konular hakkında önemli açıklamalarda bulundular. Yaptıkları açıklamada Er ve Şeker, “ Baklava yapımında kullanılan en önemli malzeme olan fıstık fiyatlarının artmasından dolayı tatlı fiyatlarında ki artışı müşterilerine yansıtmak istemeyen tatlı üreticileri üretim maliyetlerini düşürmek amacıyla gerçek fıstık yerine sahte Antep Fıstığı veya bezeyle gibi ürünler, doğal şeker yerine yapay bir malzeme olan glikoz gibi ürünler kullanılmaktadır. Ramazan Ayında uzun saatler süren açılıktan sonra yemekten sonra keyif almak için yenen tatlı sizin için eziyete dönüşebilir.  Bunun en büyük sebebi kullanılan doğal olmayan malzemelerdir. Tatlı yerken veya yedikten sonra yemek borusunda yanma ağızda kötü tat veya mide rahatsızlıkları yaşamak istemiyorsanız, doğal malzemeler kullanılarak yapılan tatlıların satıldığı yerleri tercih etmeniz önerilir. Biz bu konuda ilk açıldığımız günden beri söylediğimiz sadece doğal ve olması gereken ürünlerle ürettiğimiz tatlıları gönül rahatlığı ile siz değerli müşterilerimize sunuyoruz” dediler.

Bayram’da konuklarınız için en güzel tatlılar Şehzade Baklavaları’nda

Ramazan Bayramı öncesi sipariş aldıklarını belirten Er ve Şeker, “ Ramazan Bayramı için özel olarak hazırladığımız hediyelik lokum ve tatlı tabaklarımız siz değerli müşterilerimiz için hazırlar. Ayrıca bayram siparişlerinizi bayramdan en az 3 gün önce verilmesi tavsiye edilir. Şehzade Baklavaları olarak tün Gölcük Halkına hayırlı Ramazanlar diler şimdiden yaklaşan bayramlarını kutlarız” dediler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —