Tarih: 16.10.2024 16:29

Resme olan tutkusu dernek duvarlarına yansıdı

Facebook Twitter Linked-in

Küçük yaşlarından beri resme olan tutkusuyla tanınan Etem Eren, Gölcük Gümüşhaneliler Dernek Binasında çaycılık mesleğini icra ederken resme olan tutkusunu dernek duvarlarına yansıttı. Eren’in bu kabiliyeti ile çevresinden takdir topluyor. 

 

Gölcük Gümüşhaneliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin çay ocağını işleten, ilçemizin sevilen isimlerinden Etem Eren, çaycılık mesleğinin yanı sıra resim yapma kabiliyeti ile de dikkat çekiyor. Eren, çalışma saatlerinin dışında dernek binasının duvarlarını  yaptığı resimler ile dikkat çekerken yaptığı resimler büyük beğeni alıyor. 

Çizimleri büyük beğeni alıyor

Gölcük Gümüşhaneliler Kültür ve Dayanışma Derneği’ni çalıştıran Etem Eren, hem çaycı hem de ressam. Çayı mükemmel olan, dernek üyelerinin yanı sıra birçok kişi tarafından sevilen Etem Eren, sanatını dernek duvarlarında icra etmiş. Eren’in, boş kaldıkça fırçası elinden düşmüyor. Dernek binasının tüm duvarları resimler ile kaplı ve çizimlerinin hepsi çok beğeniliyor. Eren, bu özelliğinin kendisinde küçük yaşlardan beri olduğunu ifade ederek, maddi imkansızlıklardan ötürü Güzel Sanatlar eğitimi alamadığını belirtti.

Eren, “Resim sanatı insanın iç dünyasını dışarı aktarmaktadır” 

Küçük yaştan beri resim sanatına çok meraklı olduğunu ifade eden Etem Eren “Resim sanatına küçük yaşlardan beri ilgim vardı. Resim sanatını çok seviyorum. Fakat maddi imkansızlıklardan ötürü Güzel Sanatlar eğitimini alamadım. Gölcük Gümüşhaneliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin duvarlarını boş vaktim kaldıkça resimler ile güzelleştiriyorum. Resim sanatı insanın iç dünyasını dışarı aktarmaktadır. Bu konuda her zaman yanımda olan, desteklerini esirgemeyen Dernek Başkanımız Sayın Erhan Eren’e ve tüm dostlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Eren, “Böyle sanatkarların birilerinin elinden tutması lazım” 

Gölcük Gümüşhaneliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Erhan Eren ise yaptığı açıklamada, “Etem Eren beyefendiden çok memnunuz. Kendisi hem çok saygılı, hiç kalp kırmaz ve duygularını fırçasıyla boyasıyla duvarlara işleyen sanatçı bir kişilik. Ayrıca kendi halinde ve sessiz bir kimliğe sahiptir. Bu haberi okuyacak belediye yetkilileri Etem beyi değerlendirebilir. Gölcük’te güzel görünmeyen, hatta çirkin bir görüntü veren bina veya duvarları boyattırabilirler. Böyle sanatkarların birilerinin elinden tutması lazım. Etem Eren beyefendinin kara kalem ve yağlı boya çalışmaları da mevcut. Bu çalışmalar dernek üyelerimiz tarafından takdirle karşılanmaktadır”  dedi.

Haber: Serap DURUKAN

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —