Tarih: 09.12.2020 13:05

Saadet Partisi Gölcük İlçe Teşkilatı ŞİRİNKÖY’DE AĞAÇ DİKİMİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Facebook Twitter Linked-in

Saadet Partisi Gölcük İlçe Teşkilatı  

ŞİRİNKÖY’DE AĞAÇ DİKİMİ GERÇEKLEŞTİRDİ 

Saadet Partisi Gölcük İlçe Başkanı Yaşar Yıldız ve yönetimi Şirinköy’de belirledikleri alanda ağaç dikimi gerçekleştirdi. Başkan Yıldız başta ağaç dikimi olmak üzere İlçe teşkilatı olarak önümüzdeki gönlerde farklı alanlara çalışmalar gerçekleştireceklerini ifade etti. 

“Bir yılda, 1 dönüm yetişkin ağaç 18 kişiye yeterli olabilecek miktarda oksijen üretir”

Saadet Partisi Gölcük İlçe Başkanı Yaşar Yıldız  gerçekleştirdikleri etkinlik hakkında yaptığı açıklamada, “ Nüfusumuzun büyük bir bölümünü şehirlerde yaşıyor. Doğa dediğimizde aklımıza ilk olarak şehirler gelmiyor. Ancak ağaçlar en başından beri şehirlerinin ayrılmaz bir parçası. Türkiye’mizin sanayisinin büyük bölümü Kocaeli’mizde. Fabrikaların çok faydası olduğu gibi maalesef çevreye, canlılara ve biz insanlara çok büyük zararı vardır. Birçok faktörün neden olduğu aşırı karbondioksit( CO2), atmosferimizde biriken ve iklim değişikliğine sebep olan bir maddedir. Ağaçlar karbondioksiti emer,  karbonu depolayarak yok eder ve oksijeni havaya geri verir.  Ağaçlar kötü kokuları ve kirletici gazları (azot oksitler, Amonyok, kükürt) emer kötü parçacıkları yapraklarında ve kabuklarında hapsederek havadan temizler. Bir yılda, 1 dönüm yetişkin ağaç 18 kişiye yeterli olabilecek miktarda oksijen üretir. Saadet Partisi Gölcük Teşkilatları olarak hayati önem arz eden ağaçlar için farkındalık meydana getirmek istedik. Bu Bağlamda ilçe Teşkilatı olarak Şirinköy’de belirlediğimiz alanlarda ağaç dikimi gerçekleştirdik” dedi.

Çalışmalara devam edecekler

Sözlerine devam eden Başkan Yıldız, “Önümüzdeki günlerde de bütün camileri, okulları gezerek bozuk musluklarını onarmak için çalışmalar yapacağız.  Kış aylarına giriyoruz, ne yağmur ne kar yağıyor. Barajlar boşaldı ve bu konuda da farkındalık oluşturmak için çalışma yapacağız. Saadet Partisi olarak çevre temizliği, sahilleri temizlemek, mezarlıkları temizlemek, ağaç dikmek, camilerimizin, okullarımızın ve ihtiyaç sahibi ailelerimizin bozuk musluklarını onarmak ve “insanların en hayırlısı insanlara en çok faydalı olanıdır” Hadisi Şerifi’nden yola çıkarak çalışmalarımızı hızlandıracağız” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —