10275,80%0,46
39,84% 0,11
46,95% 0,39
4274,15% 0,36
6794,97% -0,20
Saadet Partisi ilçe Başkanı Mustafa Özsoy ülke ve ilçe gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Özsoy, ‘Gölcük’ün trafik sorunu acilen çözülmeli’ dedi.
“Asgari ücretin bile üstünde bir açlık sınırı var”
Saadet Partisi (SP) İlçe Başkanı Mustafa Özsoy, parti binasında yaptığı basın açıklamasında ülke ve ilçemiz gündemine dar nemli açıklamalarda bulundu. Başkan Özsoy, ilk olarak Suriyeli göçmenler konusuna değinerek, “ Suriyeli ve göçmenler konusunda hükümetin izlediği bir politika var. Eskiden kesinlikle yollamayacağız diyorlardı, şimdi yavaş yavaş gitme zamanları geldi diyorlar. Hükümetin her zaman yaptığı tutarsız politikayı burada da görüyoruz. Birçok konuda hep geri adım attılar, bunda da geri adım atıyorlar. Emekli ikramiyeleri, bu sene de artış görmedi. Emekliler adına hiçbir iyileştirme olmadı. Zaten çoğunun maaşı da 2 bin 500 lira. Bin lira da bayramda alsa nasıl geçinecekler, bilmiyorum. 4 kişilik bir aileye istinaden yoksulluk sınırı, bu ay itibariyle 16 bin 500 liraya çıktı. Açlık sınırı da bir kişi için 4 bin 682 lira. Asgari ücretin bile üstünde bir açlık sınırı var. Birkaç bakanımızın daha önceden FETÖ ile çekilmiş fotoğrafları ortaya çıktı. Bu da imajımızı sarsıyor ve adaletsiz bir konum ortaya çıkıyor. Bakanın onlarla fotoğrafı çıkıyor ama maddi durumu iyi olmadığı için onların evinde kalmış bir kişi için yargılama var. Suçu da onların bankasında hesabının bulunması, onların evinde kalması. Bu durum adaleti sarsıyor ve insanın ruhunu incitiyor” dedi.
“Mescid-i Aksa konusunda sessiz kalınmamalı”
Sözlerine devam eden Başkan Özsoy, “Mescid-i Aksa konusunda hükümetin net bir açıklaması yok. Cılız bir açıklaması var. Kınama bile yok. İki hafta önce onların Cumhurbaşkanını kırmızı halılarla karşılıyoruz, iki hafta sonra İsrail, Mescid-i Aksa’ya saldırıyor. Onlarla ilgili hiçbir yaptırım yok. Bugün askerimiz Suriye’ye gidiyor ama Kudüs’e gitmiyor. Oradaki Müslüman kardeşlerimizin onurlu bir duruşları var. Diğer ülke insanları gibi göç etmiyorlar. Kudüs’e sahip çıkıyorlar. Onlara sahip çıkmak lazım. Onun için hükümetimizin Mescid-i Aksa konusunda daha duyarlı olması lazım. İsrail hiçbir zaman laftan anlamaz, güçten anlar. Onun için hükümetimizin Mescid-i Aksa konusunda hassas olması gerekiyor. Hükümet, bu konuda her seferinde olduğu gibi geri adım attı. İsrail, yine geçtiğimiz akşamlarda Mescid-i Aksa’yı kapattı ve Gazze’ye saldırı oldu. Ukrayna ve Rusya savaşında gösterilen çaba, Suriye ve Irak için gösterilmedi. Hatta Irak savaşında tüm uçaklar İncirlik’ten kalktı, resmen ABD’ye destek verildi. Ama Rusya Ukrayna arasında ara bulundu. Suriye ve Irak konusunda da bu yapılabilirdi. Bu durum, hükümetin dış politikada acizliğini gösteriyor” dedi.
“Çiftçimiz traktörüne mazot alamadığı için üretim yapamıyor”
Başkan Özsoy, açıklamasını sürdürerek “Türkiye’nin bir enerji sorunu var. Elektrik ve doğalgaz enerjisinde dışa bağımlıyız. Çalışmalar yapılıyor ama bir türlü sonuç elde edemedik. Petrol fiyatları çok arttı. Mazotun artması her şeyi etkiliyor. Mesela çiftçi, traktörüne mazot alamadığı için üretim yapamıyor. Esnaf artık mazot parasını hesap eder duruma geldi. Antalya’dan İstanbul’a bir kamyon, 14 bin liraya gidip geliyor. Bu da sebzeye yansıyor. Orada 2 – 3 liraya çıkan sebze, İstanbul’da 20 lira oluyor. Et ve tarım ürünlerinde fiyatlar korkunç derecede arttı. Simit 4 lira oldu. Eskiden çay simit hesabı yapanlar, bununla asgari ücreti kurtaramıyor. Bu işin sonu nasıl olacak bilmiyorum. Şehirler arası otobüs fiyatları, uçak fiyatlarını geçti. Şehir dışında okuyan bir öğrenci, bayramda memleketine nasıl gidecek? Allah öğrencilere yardım etsin. Çanakkale köprüsünü açtık, çok güzel ama oraya nasıl gideceğiz? Öğrencilerimizin, herkesin Çanakkale’ye gitmesini istiyoruz ama nasıl gidecekler? Bir otobüsün Çanakkale’ye gidiş gelişi 12 bin lira. Bunu bir okul nasıl karşılasın? Bunu belediye de karşılayamıyor. Eskiden otobüsler dolusu öğrenci Çanakkale’ye gidiyordu, şimdi çok zor. Eskiden askıda ekmek vardı, şimdi de öğrenciler için askıda bilet çıkacak. Enflasyon yüzde 60’ı geçmiş durumda. İnsanlar, mazot alamıyor, ekmek alamıyor, gıdasını alamıyor. Bugün bir inşaat bir milyon lira. Asgari ücretli bir kişi, hiç para harcamadan 30 yıla ancak bir ev alabiliyor. Asgari ücretli için ev almak hayal oldu. Ama yabancılar ülkemizde kapış kapış daireler alıyor. Onların parası ülkemizde değerli, buraya gelerek daire alıyorlar. Toprak satışı da çok oluyor. Yabancıların ülkemize çok büyük bir rağbeti var. Sapanca ve Yalova’da çok sayıda yabancı var” dedi.
“EYT sorunu bir türlü çözülemiyor”
Başkan Özsoy, açıklamasına devam ederek “Suç oranlarında çok büyük artış olmuş. 2009 – 2019 yılları arasında ülkemizde hırsızlık 7 kat, kapkaç 9 kat, cinayet 6 kat, cinsel suçlar 10 kat artmış. Cezaevine girenlerin sayısı son yıllarda 3,5 kat artmış. Devlet sürekli cezaevi yapıyor, adalet sarayı yapılıyor ama içinde adalet yok. Boşanma sayıları artmış durumda. 2020 yılında 136 bin 560 kişi boşanmış, 2021 yılında ise 174 bin 85 kişi boşanmış. Bunların yüzde 31’i 1 ile 5 yıl arasında evli olanlar. Bu da aile yapımızı çökertiyor. İnsanlar artık evlenmeye de korkuyor. EYT konusunda birkaç kez söz verildi. Bu aslında bir hak mağduriyetidir. 1994 veya 1996 yılında sigortalı olmuş, devletle bir anlaşma yapmış, devlet 25 yıl çalış ve emekli ol demiş ama sonrasında sistem değişmiş. Maç oynanırken kural değişmiş. Bu da büyük bir hak kaybı. 3600 ek gösterge var, EYT’lilerin mağduriyetleri var. MHP buna söz vermişti ama sonradan vazgeçti. AK Parti de bir dönem söz vermişti, şimdi yine çalışmaya başlamışlar. İnşallah bu hakları verirler. İki yılda kaç defa Milli Eğitim Bakanı değişti, bir türlü dikiş tutmadı. Sınav değişiyor, tarih değişiyor. Çocuklar hangi sınava nasıl çalışacağını şaşırdı. Öğrenciler okumak için yurt bulamıyor” dedi.
“Hastane neden açılmıyor?”
Başkan Özsoy, son olarak ilçemizde yaşanan sıkıntılara değinerek “Başıboş köpek sorunu hem ilçemizde hem de ülkemizde var. Başıboş köpekler sebebiyle insanlar korkuyor, akşam evlerine gidemiyor. Bunlara bir şekilde çözüm bulmak lazım. Yeni otogar olunca eski otogar kalkacak. Sanayi ve otogar alanı ne olacak? Belediye Başkanı ile konuştuğumuzda yatırımcı beklediklerini söylemişti ama beklemekle olmaz. Yeni sanayi, sanayi olarak geçmiyor. Bütün yolları imar yolu, bundan dolayı etrafını çeviremiyorlar. Oradaki esnaf bu noktada mağdur oluyor. Bunun bir an önce site statüsüne geçmesi lazım. Bir kişi tırı dükkan önüne çekse dükkan sahibi o tırı oradan kaldıramaz. Çünkü imar yolu. Yüzbaşılar’da bir hastane var, dışarıdan bakınca bitmiş gözüküyor. Hastane neden açılmıyor? Hiçbir çalışma yok. Neden şimdi ihaleye verilmiyor? Şu an neden bekleniyor? Kent geçişi projesi onaylandı, bir an önce hazırlanması lazım. Gölcük’ün en önemli sorunu trafik ve park sorunudur. Değirmendere’nin göbeğinde beton yapıldı, birçok noktaya park yapılamaz oldu. Trafik sorunu daha da artmış oldu. Ben böyle yapılmasın demiyorum ama yapılırken iki taraflı düşünmek lazım. Bu sorunların bir şekilde çözülmesi lazım. Kentsel dönüşüm alanı belirlendi ama burada oturanların bile haberi yok. Burada birkaç esnafı gezdik. Onların bu dükkanların kentsel dönüşüme girdiğinden bile haberleri yok. Net bilginin en azından burada oturanlara verilmesi lazım. Kocaeli’nin milletvekillerinin Gölcük’ün sorunları ile ilgilendiklerini görmedim. Buraya açılışa, ev ziyaretlerine geliyorlar. Böyle milletvekili olmaz. Gölcük’ün sorunlarının Ankara’ya taşınıp çözülmesi lazım” dedi.