Tarih: 15.12.2021 12:20

Sağlık Emekçileri bugün grev yapıyor SAĞLIK HİZMETİ KISITLI VERİLİYOR

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye’de sağlık emekçileri bugün ülke genelinde iş bırakma eylemiyle, enflasyon karşısında her geçen gün düşen maaşlar ve Corona virüsü salgını kaynaklı ağır çalışma koşullarına dikkat çekmeyi amaçlıyor. Bugün Gölcük’te Necati Çelik Devlet Hastanesi başta olmak üzere, Aile Sağlık Merkezleri’nde Sağlık Emekçileri vatandaşa bir gün boyunca kısıtlı hizmet veriyor.

1 günlüğüne iş bıraktılar

Türk Tabipleri Birliği (TTB) ev sahipliğinde Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası (Dev Sağlık-İş), Genel Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Genel Sağlık-İş) ile Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası tarafından ortak açıklamayla hafta ortasında ülke genelindeki grev kararı kamuoyuna duyurulmuştu. Bugün itibariyle hem ülkemiz genelinde hem de Gölcük’te Sağlık Emekçileri bir günlüğüne grev yapma kararı aldı.

Acil durumda olan hastalara sağlık hizmeti sorunsuz veriliyor

Gölcük’te bugün Sağlık Hizmetleri kısıtlı olarak veriliyor. Gazetemize ulaşan bazı okurlarımız ilçemizdeki Sağlık Kuruluşlarına ve Hastanelerine gittiklerinde hizmet alamadıklarını belirtti. Bazı vatandaşlar ise Sağlık Emekçilerinin grev kararına hak vererek, ‘Sağlık Emekçilerimiz Pandemi sürecinin kahramanları oldu. Onlara hak ettiği maaş oranı verilmeli’ diyerek destek verildi. Acil durumda olan hastalar ise Hastanelerde sağlık hizmetini sorunsuz aldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —