• BIST 100

    10473,2%1,48
  • DOLAR

    32,23% 0,02
  • EURO

    35,05% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2472,23% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00

Sağlık Turizmi’nin devleri KOTO’da buluştu

29.02.2024 12:42:34 0
Sağlık Turizmi’nin devleri KOTO’da buluştu

Sağlık Turizmi’nin devleri KOTO’da buluştu

Kocaeli Ticaret Odası’nın ilimizin sağlık turizmi gelirlerinden daha fazla pay alabilmesi adına başlattığı kalkınma atağı Doğu Marmara’ya yayılıyor. ‘Sağlık turizmi’nin dev isimleri ile düzenlenen deneyim paylaşım toplantısında Yalova ve Sakarya illerinin turizm temsilcilerini de ağırlayan KOTO, bölgesel ortak hareket etmenin önemine vurgu yaptı.

Kocaeli başta olmak üzere Doğu Marmara’nın sağlık turizminde dünya destinasyonları arasına girebilmesi için çeşitli projeler gerçekleştiren Kocaeli Ticaret Odası, Kocaeli Sağlık Turizmi Derneği (KOSAD) işbirliğiyle, önemli bir toplantıya imza attı. Sağlık turizminde dünya devi firmalara arasına girmeyi başarmış Türk iş insanlarını deneyim paylaşımı toplantısında buluşturan KOTO, sürece Yalova ve Sakarya illerinin turizm temsilcilerini de dahil ederek Doğu Marmara’ya sağlık turizmi açılımı yaptı.

YALOVA VE SAKARYA’DAN KATILIM

Kocaeli Ticaret Odası Meclis Başkanı Hüseyin Gezer’in, Kocaeli Sağlık Turizmi Derneği (KOSAD) Başkanı- Öğretim Görevlisi Tümay Mercan ile birlikte ev sahipliği ve moderatörlüğünü yürüttüğü toplantıya; Kocaeli İl Kültür ve turizm Müdürü Fatih Taşdelen, Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, Sakarya İl kültür ve Turizm Müdürü Süleyman Acar, Yalova Turizm İl Müdürü Ziya Karatekin, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Nihat Nama, Osman Şakar, Komite Üyesi Yıldırım Çakmak, Turizm ve Ar-Ge Koordinatörü Ömer Özcan, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeleri Metin Soysal, Köksal Ketenci, kamu hastanelerinin temsilcileri, özel sağlık kuruluşlarının temsilcileri, turizm işletmecileri, kamu- özel kurumların sağlık turizmi alanı ile ilgilenen birimlerinin üst düzey temsilcileri katıldı.

SAĞLIK TURİZMİNİN DEVLERİ

İlginin yoğun olduğu toplantıda; Karacı Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Ciga, TOBB Uluslararası Sağlık Turizmi Meclis Bakan Yardımcısı- Cirtusmed Yönetici Ortağı Opr. Dr. Genco Çetinkanat, THTC Medikal Direktör ve İcra Kurulu Başkan Yardımcısı- Heal Me Tour Sağlık Turizmi Acentası Kurucu Genel Müdürü Dr. Ferhat Kayan, Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi Uluslararası Hizmetler Medikal Müdürü Dr. Handan İşman Beşe, Fides Travel Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Dolapçıoğlu, THTC İcra Kurulu Başkanı- Romatem Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Holoğlu, Unico Sigorta Bölgeler Satış Direktörü Barış Tabakoğlu katılımcılarla, eşsiz deneyimlerini paylaştı.

GEZER: ‘1,4 MİLYON KİŞİ ÜLKEMİZİ TERCİH ETTİ’

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren KOTO Meclis Başkanı Hüseyin Gezer, 2023 yılında 1,4 milyon kişinin sağlık hizmeti almak için ülkemizi tercih ettiğini belirterek, “Kocaeli Ticaret Odası Başkanımız Necmi Bulut’a ve yönetim kurulumuza, ilimizde sağlık turizminin gelişmesi adına başlattıkları bu tanıtım atağı, bizzat sahada yürüttükleri projeler ve destekleri dolayısıyla teşekkür ederek başlamak istiyorum. Uluslararası USHAŞ verilerine göre 2023 yılında yaklaşık 1.4 milyon kişi sağlık hizmeti almak için ülkemize gelmiş ve buradan elde edilen gelir 2.3 milyar dolar tutarında gerçekleşmiştir.

‘DOĞU MARMARA İLLERİ OLARAK BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ’

Kocaeli’de sağlık turizmi verilerine bakacak olursak; ilimizde Sağlık Yetki Belgesi’ne sahip toplam 59 sağlık kuruluşu bulunmaktadır. 4 ve 5 yıldızlı otellerde oda sayısı 2604, yatak sayısı 5256’dır. 2023 yılı itibariyle 106 bin 17 kişi yabancı sağlık kuruluşlarımızdan hizmet almıştır. Bu verilere bakıldığında, Kocaeli ve Doğu Marmara Bölgesi olarak potansiyelimizin çok altında sağlık turizmi geliri elde ettiğimiz çok açık bir gerçek olarak önümüzde durmaktadır. Sağlık turizmi gelirlerinden daha fazla pay alabilmemiz için Doğu Marmara illeri olarak birlikte hareket etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Birlikten kuvvet doğar ve bölge olarak daha nitelikli işlere imza atabiliriz” dedi.

MERCAN: ‘2024 DOĞU MARMARA’NIN YILI OLSUN’

KOSAD Başkanı- Öğretim Görevlisi Tümay Mercan, Doğu Marmara Bölgesi’ndeki illerin sağlık turizminde bir yıldız değerinde olduğunu ancak ortak hareket edildiğinde parlayabileceklerini vurgulayarak, “Kocaeli Ticaret Odası Başkanımız Necmi Bulut’a ve yönetim kuruluna, ilimizde sağlık turizminin gelişmesi adına sürdürdükleri gayretler ve bu toplantıda KOSAD ile işbirliği yaptıkları için teşekkür ediyorum. 2011 yılından bu yana KOSAD bölgemizde sağlık turizminin yapılabilirliğini anlatmaya çalışıyor. Sağlık kurumlarımız başarılı. Geldiğimiz noktadan daha hızlı ilerlememiz gerek. KOTO ile işbirliği Kocaeli sağlık turizmi çalışmalarında başarıya ulaşmada bir sinerji oluşturuyor. Sağlık turizminde her bir ilimiz yıldız gibi ancak bir araya gelir işbirliği yaparsak ışığımızı dünya fark eder. Bu toplantıyla beraber sağlık turizminin 2024 yılı için bölgesel çapta ilk cemrelerini atıyoruz. 2024, sağlık turizmi açısından Doğu Marmara’nın yılı olsun” dedi.

TAŞDELEN: ‘KOCAELİ OLARAK ÇOK AVANTAJLIYIZ’

İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, Kocaeli’nin turizm bakımından şanslı, sağlık turizmi bakımından çok daha şanslı olduğunu vurgulayarak, “Türkiye, dünyanın hatırı sayılır turizm ülkeleri arasına girmiş bulunmakta. Sağlık turizminde de üst sıralara girmek için çeşitli çalışmalar yürütülüyor. Kocaeli olarak biz de bu hedefe katkı sunmak istiyoruz. Çünkü turizm bakımından çok zengin bir iliz. Bazı bölgelerde turizmin bir çeşidine hizmet edebilecek unsurlar mevcutken, biz tarih, doğa, sağlık tüm ögelere hakimiz. Bu avantajımızı kullanmalıyız. Ancak bu şekilde başarılı olabiliriz” dedi.

PEHLEVAN’DAN ORTAK HAREKET VURGUSU

İl Sağlık Müdürlüğü olarak yapılacak tüm çalışmalara destek olmaya hazır olduklarını vurgulayan İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Yüksel Pehlevan, “Kamu ve özel sektörümüzle bu alanda işbirliği yapmak, ön açıcı projeleri merkezi yönetime iletmek üzere hazırız. Sağlık olarak çok iyi bir altyapımız var. Bölgesel hareket edersek, Doğu Marmara’yı İstanbul’un alternatifi konumuna yükseltebiliriz” dedi.

CİGA: ‘SAĞLIK TURİZMİ ÜST KURULU OLUŞTURULMALI’

Sağlık turizminde ortak hareket kabiliyetinin geliştirilmesi için bir üst kurulun kurulması gerektiğini vurgulayan Karacı Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Ciga, “31 Ocak 2024 tarihinde bir toplantı yapmıştık ve o toplantı için veri almıştım. 31 Ocak 2024 tarihinde; 4.415 tane kurum kuruluş sağlık turizmi yapmak için akredite olmuştu. Bunların 979’u seyahat acentesi, 637’si hastane, 172’si tıp merkezi, 1028’i diş klinikleri, 1771’i de doktor muayenehanesi var. Bu toplam sayı 20 gün içinde 584 artarak, 4999’a çıkmış durumda. Korkunç bir şekilde çoğalıyoruz. Bunun karşılığını alabilmemiz lazım. Bunun yanında Türkiye hekim tarafından çok şanslı bir ülke ama rakip olan ülkeler de çok hızlı bir şekilde açıklarını kapatmaya başladılar. Ama Türkiye bunlardan farklı olarak coğrafyasının yüzde 90’dan fazlası fay hatları üzerinde olan bir ülke. Çok kıymetli termal sularımız, yer altı kaynaklarımız, içmelerimiz, çamurumuz ve mağaralarımız var. Ancak en büyük sıkıntımız hep birlikte çalışamıyoruz. O yüzden bu organizasyonları yönetmek üzere bir üst kurulun olması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

TABAKOĞLU: ‘AVRUPA’DAN GELEN TURİSTLERİN SİGORTA BİLİNCİ YÜKSEK ‘

Unico Sigorta Bölgeler Satış Direktörü Barış Tabakoğlu, sağlık turizminde sigortanın önemli bir konu başlığı olduğunu ve şirket olarak hayata geçirdikleri komplikasyon sigortası hakkında bilgilendirmede bulunarak, “Unico Sigorta olarak, ülkemizden hizmet alan sağlık turizmi tarafları için en doğru poliçeyi üretmek adına önemli bir çalışmaya imza attık. Avrupa’dan gelen turistlerin yüksek sigorta bilinci var. Buraya geldiklerinde karşılaşabilecekleri her türlü komplikasyonda onları karşılayacaközel bir sigorta altyapısı oluşturduk. Butik bir poliçe hazırladık. Her bir kuruma özel alternatif çözüm önerileri buluşturabileceğimiz seçenekler bulunuyor. Bu çalışmamızın sağlık turizmine çok önemli katkıları olacak” dedi.


GÖLCÜK’TE VEFAT EDENLER

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Gölcük'te açıldı BU FUARDA BİLİM VAR

GÖLCÜK SGK MÜDÜRÜ ABDULKADİR KAPICIOĞLU OLDU

KSO Başkanı Zeytinoğlu bütçe gerçekleşmelerini değerlendirdi

Ford Otosan’ın taşeron ve tedarikçi firmalarına 89 PERSONEL ALINACAK

Yörük Türkmenler’den Anneler günü kahvaltısı KARAKAYA, “ANNELERİMİZ KUTSALIMIZDIR”

“Uluslararası Aile Haftası” Kocaeli’de kutlandı KOCAELİ TEK SES; “BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ”

Gölcüklü Motorsikletciler, 19 Mayıs'ta gerçekleştireceği KORTEJ HAZIRLIĞINI SÜRDÜRÜYOR

Marmara Şirketler Grubu Marmara Özyurt Akümülatör TURBO AKÜ MİSAFİRLERİNİ ANTALYA DA AĞIRLADI

Başiskele’de Engelliler Haftası’nda Engelsiz Eğlence

Vali Yavuz, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesini Ziyaret Etti

Büyükşehir’den Tasavvuf Müziği Konseri

Büyükşehir’den Müzeler Haftası’na özel etkinlikler

19 MAYIS GENÇLİK KUPASI’NDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Karamürsel Belediyesi Liseler Arası Müzik Yarışması Düzenlendi

‘’Hizmetlerimizde muhtarlarımızın imzası var’’

Gölcük ADSM’de Hemşireler Günü kutlandı

YILDIZLI, KOCAELİSPOR TARAFTARININ 6222 İSYANINI MECLİSE TAŞIDI !

Turgut Mahallesi’ndeki sahanın üstü kapatılacak

ASKON KOCAELİ’DEN ASKON İZMİR’E ZİYARET

Anka Kadın Veteran Voleybol Takımı Aydın’da şampiyon oldu

Kağıtsporlu bilek güreşçilerden üç Avrupa şampiyonluğu birden geldi

Kağıtspor güreşçisi Hüseyin Gümüşalan Manavgat’tan ikincilikle döndü

Dumlupınarspor, resmen şampiyon

YILDIZLI, KANKO VE ÇİLER KOCAELİSPOR İÇİN ÇORUM’A GİDİYOR

BUGÜN GÖLCÜK’TE VEFAT EDENLER

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman “FAİZ GÜNCELLEMESİ ACİLEN GERİ ÇEKİLMELİ”

KANDEMİR” EMLAKÇI OLMAK  İÇİN FIRSAT”

PEHLEVAN, YENİ DEVLET HASTANESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Gölcük Huzurevi Yaşatma ve Destekleme Derneği’nden GÖLCÜK HUZUREVİ SAKİNLERİNE ANNELER GÜNÜ JESTİ

Yükleniyor

İHH İnsani Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Ahmet Bilgin ÖZGÜRLÜK FİLOSU İLE KUDÜS’E GİDİYOR

Dr. Ekrem Aktuğ’un Kızı Serra Yoğun Bakımda

YILDIZLI, KOMİSYON TOPLANTISI İÇİN KIRGIZİSTAN’A GİDİYOR

HAKEV Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Burhanettin Çalgan, “BAYRAM ÖNCESİ GAZZE’DEKİ DİN KARDEŞLERİMİZİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRELİM’

Terzioğlu Spor Kulübü’nden Büyük Başarı İKİ ALTIN MADALYA

Çetiner’den Dünya Yaban Hayatı Günü hakkında önemli açıklama ‘BİRÇOK HAYVAN NESLİ TÜKENME TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA’

Ceyhun Konak ve Tayfun Konak Vali Yavuz’a ziyaret ‘TEBRİK EDİYORUM’

Ay, ‘Şaban-ı Şerif Ayı Ümmetin Ayıdır’

Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, ‘SİVİL TOPLUM GÜÇLENMELİ’

Kocaeli’de kick boks fırtınası esti DÖVÜŞÇÜLER RİNGİN TOZUNU ATTIRDI

ÖZBAŞ “HİÇ BATMAYACAK O GÜNEŞ!”

Şehit Deniz Akdeniz Üstgeçidi’nde paslanmalar her geçen gün büyüyor GEÇ KALINMADAN ÖNLEM ALINMALI

Değirmendere sahili yürüyüş yolunda ONARIM ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Değirmendere Yalı Evleri HUZURU ARAYANLARIN ADRESİ OLUYOR

VATAN CADDESİ SAKİNLERİ YOLLARININ YENİLENMESİNİ İSTİYOR

ELİF NİSA ÇELİK 5 YAŞINDA

Değirmendere Yalı Mahallesi Sakinleri o bölgeye kavşak aynası istiyor

Değirmendere’de küp taş tamiri

Esra Durmuş Sanat Atölyesi Kursiyerleri, SANATA YOLCULUK YAPTI

Gölcük Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman’dan, İKİ GÜNLÜK BOYKOT ÇAĞRISINA SERT TEPKİ

KSO Başkanı Zeytinoğlu bütçe gerçekleşmelerini değerlendirdi

Ford Otosan’ın taşeron ve tedarikçi firmalarına 89 PERSONEL ALINACAK

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman “FAİZ GÜNCELLEMESİ ACİLEN GERİ ÇEKİLMELİ”

KANDEMİR” EMLAKÇI OLMAK  İÇİN FIRSAT”

KSO Başkanı Zeytinoğlu cari denge verilerini değerlendirdi

Gölcük Esnaflar Odası Başkanı Kocaman “FAİZ GÜNCELLEMESİ GERİ ÇEKİLMELİ”

BİLGİN“BU YIL Kİ KURBAN HİSSE BEDELİMİZ BELLİ OLDU”

KURTULUŞ, “GÖLCÜK’TE BALIĞA İLGİ DEVAM EDİYOR”

KSO Başkanı Zeytinoğlu işgücü verileri ile sanayi üretim endeksini değerlendirdi

SATSO’dan KOTO 18. Meslek Komitesi’ne işbirliği ziyareti

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 32 1 3 65 99
2.Fenerbahçe 36 29 1 6 61 93
3.Trabzonspor 36 19 13 4 16 61
4.İstanbul Başakşehir 36 17 12 7 11 58
5.Beşiktaş 36 16 13 7 6 55
6.Kasımpaşa 36 15 14 7 -4 52
7.Alanyaspor 36 12 10 14 3 50
8.Rizespor 36 14 15 7 -8 49
9.Sivasspor 36 12 12 12 -10 48
10.Antalyaspor 36 11 13 12 -6 45
11.Adana Demirspor 36 10 12 14 -2 44
12.Samsunspor 36 11 16 9 -8 42
13.Kayserispor 36 11 14 11 -12 41
14.Konyaspor 36 9 14 13 -11 40
15.Ankaragücü 36 8 13 15 -4 39
16.Gazişehir Gaziantep 36 10 18 8 -10 38
17.Fatih Karagümrük 36 9 17 10 -3 37
18.Hatayspor 36 8 15 13 -9 37
19.Pendikspor 36 9 18 9 -30 36
20.İstanbulspor 36 4 25 7 -45 16