Tarih: 04.04.2021 11:27

Sahil Şeridinde oluşan Beyaz Tabaka dikkat çekmişti KAYMAKAM KARABULUT AÇIKLAMA YAPTI

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Değirmendere-Halıdere Sahil Şeridinde oluşan beyaz tabaka vatandaşların dikkatini çekmişti. Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, denizde oluşan beyaz tabaka hakkında bilgilendirme açıklaması yaptı.

‘Son zamanlarda sık rastlanan ‘Deniz Salyası’ tespit edilmiştir’

Kaymakam Cengiz Karabulut yaptığı açıklamada, ‘TCSG-15 Komutanlığı tarafından 03 Nisan 2021 Cumartesi günü Değirmendere, Halıdere ve Ulaşlı önlerinde icra edilen Sahil Güvenlik görevi esnasında deniz yüzeyinde, başlangıcı Değirmendere Sahili olmak üzere ve kesik kesik olacak şekilde Halıdere Sahiline ulaşan, son zamanlarda sık rastlanan “Deniz Salyası(Müsilaj)” tespit edilmiştir.

Denizden alınan numunelerin analizi yapıldı

Bölgede yapılan ilave inceleme neticesinde Deniz Salyası(Müsilaj) ile kaplı alanın içerisinde petrol/türevleri ve kara kaynaklı olabileceği değerlendirilen katı atık ve kirlilikler gözlenmemiştir. Konu ile ilgili Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı yetkilileri ile koordine kurulmuş, alınan bilgide bahsedilen deniz alanlarından numuneler alındığı ve yapılan analiz sonucunun Deniz Salyası(Müsilaj) olduğunu anlaşılmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunulur’ denildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —