Tarih: 30.05.2024 17:35

ŞAHİN, “ENFLASYON FARKINI 6 AYLIK DEĞİL AYLIK İSTİYORUZ”

Facebook Twitter Linked-in

“Kurban Bayramında ikramiye en az 15 Bin lira olmalı”

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Emeklilere verilen Bayram ikramiyeleri konusunda da düşüncelerini dile getirdi. Başkan şahin yaptığı açıklamada, “Emeklilerimize Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi verilen bayram İkramiyesi, Ramazan Bayramı öncesi 3 Bin lira olarak açıklanmış ve Ramazan Bayramı öncesi emeklilerimizin hesaplarına yatmıştı. Günümüz şartlarında emeklilerimize verilen 3 Bin Liralık Bayram ikramiyesinin çok yetersiz olduğunu belirtmek istiyorum. Biz emekliler olarak Kurban Bayramı ikramiyesinin en az 15 Bin Lira olmasını istiyoruz. Çünkü anca emekli 15 Bin lira ikramiye alırsa kurban kesebilir. Bu yıl Kurban hisseleri 20 Bin liradan başlıyor. Emeklimiz 15 Bin Lira ikramiye alacağını bilirse en azında 5-6 bin Lira da kendisi ekleyerek Kurbanını kesebilir. Yoksa emeklimizin bu sene kurban kesebilmesi çok zor. Hükümetimizden Kurban Bayramı öncesi emeklimizin yüzünü güldürecek bir açıklama bekliyoruz” dedi.

“Emeklilerimiz hayat pahalılığı karşısında artık geçinemiyor”

Emekli maaşlarının hayat pahalılığı karşısında her geçen gün erimeye devam ettiğini ifade eden Başkan Şahin, “Emekliler olarak enflasyon ve refah payı istiyoruz.  Artık her şey o kadar çok zam geldi ki emeklimiz geçinemiyor. Bugün 10.000 lira kök maaş alan emekli geçinemiyor. Geçinemediği için bunun refah payını istiyoruz.  Emeklilerimize refah payı verilsin ki emeklimiz bir rahat nefes alsın. Enflasyon düşecekse bunun refah payının emeklilere verilmesi gerekiyor. Her enflasyonda emeklilere refah payı verilmek zorunda ki emeklimiz rahat geçinebilsin. Eğer her enflasyon düştüğü zaman refah payı verilmezse emeklimiz artan zamlar karşısında eziliyor” dedi. 

“Her ay enflasyon ne çıktıysa o farkı o ayki maaşımıza direk yansıtılmasını istiyoruz”

Sözlerine devam eden Başkan Şahin, “Yani eşit işe eşit ücret istiyoruz. Her ay enflasyon ne çıktıysa o farkı o ayki maaşımıza direk yansıtılmasını  istiyoruz. 6 ay beklemek istemiyoruz. Rahmetli Necmettin Erbakan emeklileri kimseye ezdirmemişti. O ay enflasyon kaç çıktıysa bunu direk emeklinin maaşına yansıtmıştı. Altı ayda bir zam diye bir şey olmamalı benim her ay o enflasyon farkını almam gerekiyor ki emeklilerimiz ezilmesin. Emeklilerimiz her ay artan fiyatlar karşısında ezilirken yılda iki defa zam almış oluyor. Birde bu zam dönemlerinde daha emeklimizin cebine maaşı girmeden çarşı pazarda iğneden ipliğe her şeye zam yapılıyor. Yani emeklinin alacağı zam daha cebine girmeden erimiş oluyor. Bu nedenle enflasyon ve refah payının altı aylık değil her ay maaşlarımıza yansıtılmasını istiyoruz” diyerek açıklamalarını tamamladı.

Haber: Serap DURUKAN 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —