Tarih: 13.06.2021 13:34

Sanat Kahvesi uzun bir aradan sonra yeniden hizmete açıldı GÖLCÜKLÜ KADINLAR ÇOK MUTLU

Facebook Twitter Linked-in

Sanat Kahvesi uzun bir aradan sonra yeniden hizmete açıldı

GÖLCÜKLÜ KADINLAR ÇOK MUTLU

Gölcük Belediyesi tarafından 2007 yılında hayata geçirilen  Sanat Galerisi’nde yer alan Sanat Kahvesi’nde Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyeleri kendi ürettikleri ürünlerin satışını yaparak aile ekonomilerine katkı sağlamaya devam ediyorlar.

Gruplar ikişer kişilik şekilde yenilendi

Gölcük Belediyesi’nin 2007 yılında Gölcük’ümüze kazandırdığı ve Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyesi bayanların hizmet verdiği Sanat Kahvesi’nde görev yapan bayanlar durumlarından çok memnun olduklarını dile getirdiler. Pandemi nedeniyle bir süredir kapalı olan ve yasakların kalkmasıyla yeniden faaliyete geçen Sanat Kahvesinde önceden üçer kişilik gruplar halinde görev alan kadınlar pandemi nedeniyle ikişer kişilik gruplar halinde görev alıyorlar.

Gruplar pazartesi günü değişiyor

Her hafta bir grubun görev aldığı Sanat Kahvesinde her gün birbirinden güzel ev yapımı poğaça börek kek kurabiye ve salata çeşitlerini bulmak mümkün. Sıcacık ortamında dostlarınız ile bir araya gelebileceğiniz gibi özel günleriniz için toplu siparişte verebilirsiniz.

“Kendimizi çok şanslı hissediyoruz”

 Geçtiğimiz hafta görev alan  Nebile Yumrutaş ve Mahire Karagöz Sanat Kahvesi’nde görev almaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, “ Pandemi nedeniyle Sanat Kahvemiz bir süredir kapalıydı. Normalde sıramız Aralık ayındaydı ama anca sıra geldi. Eskisi gibi bir yoğunluk olmasa da güzel bir ilgi var. Özellikle havalar ısınınca dış kısma ilgi daha da arttı. Bunun yanında doğum günü kutlamaları yapılıyor. Yakın zamanda hanımlar gün yapmaya da başlar diye düşünüyoruz. Çünkü insanlar hala evlerine misafir almaya çekiniyor. Bu nedenle de böyle dışarıda buluşmayı daha çok tercih ediyorlar. Bize böyle bir imkan sunulduğu için kendimizi çok şanslı hissediyoruz” dediler.

Ürünler günlük yapılıyor

Her gün toplamda 10-15 çeşit ürün çıkardıklarını ifade eden Yumrutaş ve Karagöz, “ Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri olarak böyle bir yere sahip olduğumuz için gerçekten çok mutluyuz.  Burada günlük yapabildiğimiz kadar çeşit çıkarmaya çalışıyoruz. Ürünlerimiz her gün taze bir şekilde yapılıyor.  Her gün en az 4- 5 çeşit salata ve en az 4 çeşit tatlı çıkarıyoruz.  Bunun yanında gün içerisinde yoğunluğa göre poğaça, börek, kek ve kurabiye çeşitlerini çıkarıyoruz. Tabi bunların yayında özel sipariş üzerine istenilen ürünleri de hazırlamamız mümkün” dediler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —