Tarih: 18.07.2017 13:29

Sarıbay davacı olmadı

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşü’nün Kuruçeşme geçiş güzergahında, yürüyüş yapan guruba “Şerefsiz hainler” diye bağıran ve yakın koruma görevlileri tarafından müdahale edilen Harun Bingöl’den davacı olmadı.

İFADESİ ALINDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Ankara Güvenpark’tan İstanbul Maltepe Cezaevine kadar düzenlenen Adalet Yürüyüşünün İzmit D 100 Karayolu üzeri Kuruçeşme mevkii geçişinde Harun Bingöl isimli şahıs, yürüyüş yapan guruba doğru yürüyerek “Şerefsiz hainler “ diye bağırmış, yakın koruma görevlileri tarafından şahsa müdahale edilerek şahıs yakalanmış ve Cumhuriyet savcısı tarafından şahıs hakaret suçundan şüpheli olarak ifadesi alınarak serbest bırakılmıştı.

YÜRÜYÜŞE GÖLGE DÜŞÜRÜLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ

CHP İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu tarafından başlatılan Adalet Yürüyüşü ülke genelinde büyük destek gördü. Bunun yanında bazı provokasyonlar da yapılmaya çalışıldı. Genel Başkanımız başta olmak üzere yürüyüşe katılan herkes yapılmak istenen bu provokasyonlara izin vermedi. Gösterilen tepkilere, yapılan hakaretlere bizler sadece alkış ile cevap verdik. Yürüyüşün amacı yani Adalet hepimiz için önemli bir kavram. Bu yürüyüşe gölge düşürecek hiçbir olaya izin vermeyeceğimizi, yürüyüşün ilk gününden itibaren söyledik. Yürüyüşün Kuruçeşme mevkiinde yaşanan bu olayda güvenlik görevlilerimiz gereken müdahaleyi yapmışlardır. CHP Kocaeli İl Başkanı olarak kendi ve parti yönetimimdeki hiç kimsenin şikayetçi olmadığını Emniyette belirttim” ifadelerini kullandı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —