• BIST 100

    10565,28%1,92
  • DOLAR

    40,40% 0,02
  • EURO

    47,06% 0,04
  • GRAM ALTIN

    4370,25% 0,47
  • Ç. ALTIN

    6970,31% 0,28

Sarkuysan Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Çaycı, “BAKIR HAYAT ÇİZGİM OLDU”

Eğitim 11.04.2021 11:02:05 0
Sarkuysan Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Çaycı, “BAKIR HAYAT ÇİZGİM OLDU”

Kocaeli Sanayi Odası’na bağlı Meslek Komite üyelerinin davetli olarak katılım sağladığı Online hafta sonu buluşması etkinliğinde  Sarkuysan Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Çaycı ve Kibar Holding CEO’su Haluk Kayabaşı konuşmacı olarak yer aldılar.

Sarkuysan Yönetim Kurulu Başkanı  Hayrettin Çaycı’nın “Dünyada ve Türkiye’de emtia borsalarına kronolojik bakış ve hedging zorunluluğu” ve Kibar Holding CEO’su Haluk Kayabaşı’nın “Sürdürülebilirlik ve Sürdürülebilir Kalkınma” konulu sunumları bir sohbet havası şeklinde gerçekleşti.

Toplam 112 dolayında katılımcının yer  aldığı Online toplantıyı Kocaeli Sanayi Odası Meclis Başkanı Hasan Tahsin Tuğrul yönettti. Toplantıda ilk sözü alan Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ,hafta sonunda böylesine kaliteli bir sunum ve toplantıyı izlemekten büyük bir keyif alacağını vurgulayarak aynı zamanda KSO Meclis üyesi olan konuşmacı Hayrettin Çaycı’ya teşekkür etti.

Online hafta sonu buluşmasına öncülük eden Sarkuysan Yönetim Kurulu Başkanı  Hayrettin Çaycı, sözlerine öğrencilik yıllarından başlayarak,bugüne kadar süren çalışma hayatını aktardı. Çaycı ,”Bakır Hayat Çizgim oldu. Biri karşılıksız olmak üzere çift burs aldım. Uluslararası stajlarda yaparak 2 yıl yurt dışında kaldım.

Ben stajlarımı Finlandiya’da yaptım. Hemen hemen bir seneye yakın da mühendis gibi kaldım. Baktılar ki firmaya çok faydası oluyor, Rabak da müsaade etti. Sonra geldim Rabak’da iş hayatına başladık. Önce dökümhanedeydim, sonra rafinasyon şefi oldum. Bir de Rabak’a pirinç dökümündeki makineler benim holümde sandıklarla duruyordu. Bunlar nedir dediğimde, hadde dediler bana. Biz bunları getirdik duruyor. O sırada da Türkiye’de bu konu yeni yeni gelişiyor. Rabak dışarıdan alüminyum levha getirip onları yuvarlak kesip alüminyum sıvamacılarına mutfak uygulamaları için veriyordu. Peki, bu hadde alüminyumda yapmaz mı dedik. AHIN BAHIM Almanya’da, oraya gittik görüşmeye elimizdeki haddeler için. Onlar da bu haddenin alüminyuma haydi haydi yeteceğini, lüks bile geleceğini söylediler. Rabak alüminyuma ilk filmaşin projesi, İzmit’te kurulan levha projesi ilk benden geçti. Ben sonra tabi onların projelerini yaptım. İlk alüminyum için haddeyi Kağıthane’de kurdum. Sonra Rabak İzmit Köseköy’deki yeri alınca oraya büyük binalar yapıldı. Zaten elektrolizhaneyi büyütüyorduk ve o elektroliz ile dökümhanelerin büyütülmesi sırasında çok yoğun olduğum için, “ben alüminyum ile daha fazla ilgilenemem” dedim.

Mecburi hizmeti bittiğinde Sarkuysan’ageçtiğini belirten Çaycı, “Ben yaşıma göre çok erken mevkilere geldim. Mesela burada fabrika müdürü olduğumda 30 yaşındaydım. Peşinden genel müdür muavini oldum, 4 sene sonra 1983 senesinin sonunda da genel müdürlüğe vekaleten atandım. Genel müdür 1983 senesinin kasım ayında ayrıldı. 1,5 seneye yakın genel müdürlüğe vekalet ettim. Benim için çok erken genel müdürlük, 14 ay da başka birini bulun diye ben talipli olmadım genel müdürlüğe. Bizim her sene aralık ayında işletmenin açılış günü var. İşte 1984 yılında o açılış gününde, yönetim kurulu başkanı anons etti, yeni genel müdürünüz Hayrettin Çaycı oldu dedi. İşte o gündür bu gündür  şirketin genel müdürüyüm”

Kibar Holding CEO’su Haluk Kayabaşı

KSO  Online Hafta sonu buluşmasının ikinci konuşmacısı  Kibar Holding CEO’su Haluk Kayabaşı ,“Sürdürülebilirlik ve Sürdürülebilir Kalkınma” konulu sunumuna “Sanayi Devrimi” konusunu işleyerek başladı. Kayabaşı ,çevre sorunlarının giderek arttığını, artan çevre sorunları için çözümün sürdürülebilirlik olduğunu vurgulayarak  2015 Paris anlaşmasını aktardı. Birleşmiş Milletler 2030 sloganı olarak “arkada kimseyi bırakmak yok”dedi .

Kayabaşı,sunumunda“ Avrupa 2020 Stratejesi” , “Avrupa 2030 İklim ve Enerji Çerçevesi” , “ Avrupa 2050 Enerji Yol Haritası” , “Avrupa yeri mutabakatı”  konusunu işledi.

YUKARI HALIDERE TARİHÎ OSMANLI DÖNEMİ HAMAM RESTORASYONU İHALESİ YAPILDI

Yerin 2,5 metre altındaki 7 günlük esaret böyle sonlandı

Mazgal ve Asfalt Sorunu Çözülmüyor! Cumhuriyet Caddesi’nde Hem Gürültü Hem Tehlike Var

Tahir Büyükakın’dan sahillere giden vatandaşlara; Ekiplerimize güvenin deniz sezonunu huzurlu geçirelim

Başiskele Çocuk Üniversitesi'nden LGS-2025 Şampiyonluğuna

Minik biniciler at sevgisiyle büyüyor

Karamürsel Ereğli Mahallesi’nde yeni yol konforu

Hürriyet Bağlıca ve Çağırgan Köyü sakinlerini Geleneksel mevlit programlarında yalnız bırakmadı

Gerçek Rot Balans’tan Gölcük Halkına Lastik ve Otomotiv Hizmetlerinde KAÇIRILMAYACAK FIRSATLAR

800CK, 1 ayda 46 bin vatandaşı sahillere taşıdı

Zabıta, vatandaşın talebine kayıtsız kalmadı

Büyükşehir, yaşlı ve engelli bireylerin yaşam kalitesini artırıyor; “Hayata Tutun Projesi” güvenli yaşam desteği sağlıyor

Başkan Vekili Abiş’ten KO-MEK yaz kurslarına ziyaret

Joao Amaral Serik Belediyespor’da!

Gebzespor Yönetiminde Görev Dağılımı Belli Oldu

Kocaeli Boksunda Milli Kamp Heyecanı

Kocaelispor’da Ahmet Sağat Rüzgârı: KAMPIN PARLAYAN YILDIZI OLMAYI BAŞARDI

Gölcük Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi Yeni Binasıyla 2025-2026 EĞİTİM DÖNEMİNE HAZIR

Türk Kızılay’ı Gölcük Şube Başkanı Orhan Barış, “YAZ AYLARINDA DA GÖNÜLLER YAPMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Çiftçinin yardımına Kocaeli Büyükşehir koşuyor; YANGINDA ZARAR GÖREN ÇİFTÇİLERE GÜBRE VE TOHUM DESTEĞİ

Anahtar Parti Gölcük İlçe Başkan Hasan Hüseyin Hoyur, MAZBATASINI ALDI

KAFKAS HALK OYUNLARI GÖLCÜK'TE RESİTAL SUNACAK

LGS Şampiyonlarından İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert’e ziyaret

Rizeli Kardeşler’de yaz kış demeden Balık satışlarına devam YAZ AYLARINDA BALIK YEMEYİ İHMAL ETMEYİN

Başiskele’de Yaz Çocuklarla Daha Güzel    

GÖLCÜK BELEDİYESİ TSM KOROSU KULAKLARIN PASINI SİLDİ

Gölcük Belediyesi’nden Yoğun Yaz Mesaisi SARAYLI MAHALLESİ’NDE OT TEMİZLİĞİ ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

AGD Gölcük Temsilciliğinden iç ısıtan hareket GAZZELİ KARDEŞLERİNİ UNUTMADILAR

GÖLCÜKLÜLER'DEN AÇIK HAVADA FİLM GÖSTERİMİNE YOĞUN İLGİ

İzmit Belediyesinden Kuruçeşme’de renkli çocuk etkinliği

Yükleniyor

Mazgal ve Asfalt Sorunu Çözülmüyor! Cumhuriyet Caddesi’nde Hem Gürültü Hem Tehlike Var

Çınarlık Meydanında ağaç kesim işlemi başladı 29 AĞAÇ ÖNCE BUDANACAK SONRA KESİLECEK

Değirmendere’de ikinci Ağaç dalı kırılma olayı; BÜYÜK PANİK YARATTI

Değirmendere’de ikinci Ağaç dalı kırılma olayı BÜYÜK PANİK YARATTI

Çınarlık Meydanı için karar çıktı; ÇALIŞMALAR YARIN BAŞLIYOR

Vatan Caddesi’nde yanmayan sokak lambası bakım bekliyor

Çınarlık Meydanı’nda yaşanan üzücü kazadan acı haber geldi ERDEM ULAK KURTARILAMADI

Gölcük’teki üst geçitler elden geçiriliyor

Değirmendere Kayık çekek alanı OLTA BALIKÇILARIN GÖZDE MEKÂNI OLDU

Kuş ve Balık sevgisi giderek yoğun ilgi görüyor ATA PET MARKET TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Gölcük Kuyumcular Derneği Başkanı Naim Gürel Yatırım Uyarısı "ALTIN, HER ZAMAN GÜVENLİ LİMANDIR"

Şahin, “SGK, kutusu değişen ilacı artık karşılamıyor, bunun sıkıntısını emeklimiz çekiyor”

Kocaeli Sanayi Odası ve İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı Ayhan Zeytinoğlu,  “ AVRUPA YEŞİL MUTABAKATI NE DURUMDA?”

Gürel,  “Küçük yatırımcı altında kalmaya devam etmeli”

KSO Başkanı Zeytinoğlu haziran ayı dış ticaret verilerini değerlendirdi

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin “YÜZDE ORANINDA DEĞİL EŞİT ZAM YAPILMALI”

Gölcük Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Musa Mısırlıoğlu “6 AYDA 174 ESNAFA 108 MİLYON 134 BİN LİRA KREDİ DESTEĞİ SAĞLADIK”

Gülşen Gayrimenkul’ün sahibi Çiğdem Gülşen, “EMLAK PİYASASINDA  DURGUNLUK DEVAM EDİYOR”

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin, “ENFLASYON  ORANININ YANINDA SEYYANEN ZAM DA İSTİYORUZ”

Gürel, “Altın uzun vadede her zaman faiz ve dövizden daha karlıdır”

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2