Tarih: 04.12.2022 12:33

SASAD 21. Yüzyıl Kadınları Derneği 8 MART’A “ASENA’NIN RÜYASI” ADLI OYUN İLE HAZIRLANIYOR

Facebook Twitter Linked-in

SASAD 21. Yüzyıl Kadınları Derneği

8 MART’A “ASENA’NIN RÜYASI” ADLI OYUN İLE HAZIRLANIYOR

İlçemizde 2006 yılında ev hanımları tarafından kurulan ve bu zamana kadar sayısız oyun sergileyen SASAD 21. Yüzyıl Kadınları Derneği, 8 Mart’ta sergileyecekleri “Asena’nın Rüyası” adlı oyun için hazırlanıyor.

2006 yılında Okul Aile Birliği olarak kurulan, okul yararına düzenledikleri tiyatro gösterileri ile çalışmalarına başlayan ve 2018 yılında Sahne Sanatları Derneği ile birleşmelerinin ardından Sahne Sanatları Derneği (21. Yüzyıl Kadınları) olarak belirlenen dernek üyeleri kendi imkanları ile sergiledikleri tiyatro oyunları ile büyük takdir ve beğeni topluyor. SASAD 21.Yüzyıl Kadınları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Gölcük Kongre Sarayı’nda Asena’nın Rüyası adlı tiyatro oyunu ile sahne alacaklar.

8 Mart’a hazırlıklar başladı

Genel Sanat Yönetmenliğini Bahadır Gökçek’in yaptığı ve Yönetmenliğini Şengül Özer’in yaptığı Asena’nın Rüyası adlı oyuna hazırlanan SASAD 21. Yüzyıl Kadınları çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Tamamı ev hanımlarından oluşan SASAD 21. Yüzyıl Kadınları, Senaryosundan sahne dekoruna, kostüm hazırlığından tüm rolleri kadın oyuncular kendileri oynayarak sahne alıyor.

Oyunumuz 4 aşamada gerçekleşiyor

Okul Aile Birliği’nde okullarına destek olabilmek için kurdukları tiyatro grubunun buralara geldiği için mutlu olduklarını ifade eden SASAD 21. Yüzyıl Kadınları üyeleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde 4 aşamada gerçekleştirecekleri ‘Asena’nın Rüyası’ adlı oyun hakkında bilgi verdiler. Yapılan açıklamada, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü için Gölcük Kongre Merkezinde “ Asena’nın Rüyası “ isimli Oyunumuza hazırlanıyoruz. Oyunun konusu mücadele dönemini kapsıyor. Oyunumuz; Basında Kadın, Mitinglerde Kadın, Cephede Kadın, Cephe Gerisinde Kadın olmak üzere 4 aşamada gerçekleşiyor. Çalışmalarımızı Kavaklı’da dernek binamızda gerçekleştiriyoruz. 

Oyunlardan elde ettikleri geliri bir sonraki oyunları için kullanıyorlar

Açıklamalarını sürdüren Kadınlar, ‘Tiyatro oyuncularımızın tümü bayanlar ev hanımı ve kostümleri ve dekorların büyük bölümünü kendimiz dikerek hazırlıyoruz. Dernek binamızda dikiş makinesi ve dikiş malzemeleri var. Kostümlerimizi ve dekorlarımızı kendimiz hazırlıyoruz. Tiyatro gurubumuzda sadece bayanlar görev alıyor ve erkek rollerinide bayanlar oynuyor.  İz bu işi gönüllülük esasıyla çalışıyoruz ve herhangi bir gelir amaçlı yapmıyoruz. Oyunlardan elde ettiğimiz gelir ile bir sonraki oyunlar için çalışma yapıyoruz’ dediler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —