Tarih: 21.01.2019 08:08

Satır Başı Kitap Kulübü Ocak ayı toplantısını gerçekleştirdi

Facebook Twitter Linked-in

Satır Başı Kitap Kulübü Ocak ayı toplantısını gerçekleştirdi

Uzman Eğitimci Profesyonel Koç ve Eğitim Danışmanı Nagihan Özdil ve Uzman Eğitimci NLP Master ve Eğitim Danışmanı Dilek Özen Ceylan’ın kurduğu ve büyük ses getiren Satır Başı Kitap Kulübü Ocak ayı buluşma toplantısını Down Cafe’de yaptı.

Satır Başı Kitap Kulübünün bu ay ki toplantısına Minihamle Kurucusu Esra Yılmaz, Türkiye Muhtarlar Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Bilge Saral ve kulüp üyeleri katılım sağladı.

Satranç tarihi hakkında bilgi verildi

Bu ayki toplantıda ilk defa uygulamalı bir söyleşi yapıldı. Uzman Eğitimci Profesyonel Koç ve Eğitim Danışmanı Nagihan Özdil ve Uzman Eğitimci NLP Master ve Eğitim Danışmanı Dilek Özen Ceylan, toplantı hakkında, ‘Söyleşi konuğumuz, Minihamle Kurucusu Esra Yılmaz Satrançın tarihi, dünyadaki ve ülkemizdeki yeri, kuralları, pratiği, yaşamımıza katacağı olumlu etkiler konusunda bize aktardığı bilgilerle, zihnimizdeki satranç algısını pozitif yönde değiştirmeyi başardı. Kendisine çok teşekkür ederiz. Söyleşiden kısa notlar; 570 yılında ilk kez Hindistan da oynanan oyuna Çaturanga ismi verilmiş. Oradan dünyaya yayılmış. Osmanlı döneminde önemini koruyan satranç, Cumhuriyetin kurulmasıyla yaygınlaşmış. İyi bir satranç oyuncusu olan Atatürk’ ün kendine özel bir satranç tahtası varmış. Satrancı başta İsmet İnönü olmak üzere silah arkadaşlarıyla oynamayı çok severmiş. Ülkemizde yayılması ve satranç kitaplarının basımına önem vermiş’ dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —