Tarih: 14.10.2022 11:17

SAVDES-SEN Kocaeli Bölge Şube Başkanı Özhan İmre, ‘ARTIK KUR KORUMALI ÜCRET UYGULAMASINA GEÇİLMELİ’

Facebook Twitter Linked-in

SAVDES-SEN Kocaeli Bölge Şube Başkanı Özhan İmre,

‘ARTIK KUR KORUMALI ÜCRET UYGULAMASINA GEÇİLMELİ’

Savunma ve Güvenlik Destek Hizmetleri Sendikası (SAVDES-SEN) Kocaeli Bölge Şube Başkanı Özhan İmre, ‘6’ncı Dönem Toplu Sözleşmede sergilenen tutumu eleştirerek, açıklanan enflasyon oranıyla birlikte verilen zammın eridiğine dikkat çekti. Sendika Başkanı Özhan İmre, ‘Vakit gücünü üyesinden alan SAVDES-SEN vaktidir’ dedi.

‘AH TOPLU SÖZLEŞME AH’

Başkan İmre, ‘Eylül 2022 ayı enflasyon oranının açıklanması ile birlikte, imza atılan kâğıt üzerindeki mürekkep dahi kurumadan geçerliliğini yitiren 6’ncı Dönem Toplu sözleşmede sergilenen beceriksizlik, kifayetsizlik ve basiretsizlik bir kez daha teyit edilmiş oldu. İTO ya da ENAG verileri demiyorum, TÜİK diyorum. TÜİK’in Temmuz 2022 ayı için açıkladığı %2,37, Ağustos 2022 ayı için açıkladığı %1,46 ve Eylül 2022 ayı için açıkladığı %3,08 enflasyon oranına bakıldığında, 3 aylık enflasyon verisi toplamda %7,05 olmaktadır.

‘MEMUR-SEN’in aymazlığı ve ilgisizliği ise hayretle izlenmektedir’

‘Yetkili konfederasyon MEMUR-SEN’in Ağustos 2021 ayında imza attığı 6’ncı Dönem Toplu sözleşmeye göre, Temmuz 2022 ayında Devlet memurlarına %7 maaş artışı verilmiş, TÜİK verilerine göre ilk üç ayda bu artış enflasyon karşısında sıfırlanmıştır.Ocak 2023 ayına kadar daha üç ay mevcut olup bu arada çıkacak enflasyon oranları, Devlet memurlarının yeni bir alım gücü kaybı olarak ortaya çıkacaktır. Diğer taraftan, TÜRK-İŞ tarafından Eylül 2022 ayı için belirlenen dört kişilik bir ailenin yoksulluk sınırının 23.600 TL olarak açıklandığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı verilerine göre ortalama memur maaşının 9.385 TL olduğu dikkate alındığında, sürekli alım gücü kayıplarına neden olan 6’ncı Dönem Toplu sözleşmenin tam bir fiyasko olduğu görülmekte, bu durumun müsebbibi yetkili konfederasyon MEMUR-SEN’in aymazlığı ve ilgisizliği ise hayretle izlenmektedir.’

‘MEMUR-SEN’İN MİADI ARTIK DOLMUŞTUR’

Sendika Başkanı Özhan İmre, açıklamalarının devamında, ‘Güncel olarak yaşanan bu durum da gösteriyor ki, etkisiz konfederasyon MEMUR-SEN ve imza attığı kifayetsiz Toplu Sözleşmelerin miadı artık dolmuştur. Ah, vah dememek için geç kalınmamalı, siyasallaşmış sendikalardan bir an evvel kurtulunmalıdır’ dedi.

‘EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI, 4 KİŞİLİK BİR AİLENİN YOKSULLUK SINIRI OLARAK BELİRLENMELİ’

İmre, son olarak, ‘Bu nedenle, Ocak 2023 ayından itibaren en düşük memur maaşı, 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı olarak belirlenmeli ve bu maaşların mevduat gibi kur korumasına alınarak artık “Kur Korumalı Aylık Ücret” uygulamasına geçilmeli, kur korumalı aylık ücret ülkenin yıllık büyüme oranı ile dönemler halinde artırılmalıdır. 2022 yılında Türkiye’nin en çok büyüyen bağımsız sendikası SAVDES-SEN olarak, “yeni nesil sendikacılık” anlayışımızla hak ve hukuk mücadelemize kararlılıkla devam ediyor, sorunlara çözüm bulma gayretimizi sürdürüyor, geleceğimiz için “vakit, gücünü üyesinden alan SAVDES-SEN vaktidir” diyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —