Tarih: 09.02.2022 13:37

SAVDES-SEN Kocaeli Bölge Şube Başkanı Özhan İmre, “HAKLARIMIZI ARAMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Facebook Twitter Linked-in

SAVDES-SEN Kocaeli Bölge Şube Başkanı Özhan İmre,

“HAKLARIMIZI ARAMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Savunma ve Güvenlik Destek Hizmetleri Sendikası (SAVDES-SEN) Kocaeli Bölge Şube Başkanı Özhan İmre, memur ve emeklilerine enflasyon oranları düzeyinde refah payı verilmesi gerektiğini dile getirerek konu hakkında açıklamalarda bulundu.  Başkan İmre, “ Haklarımızı aramaya devam ediyoruz” dedi.

“Refah payı verilmesi gerekiyor”

Başkan İmre, açıklamasında “Memur-Sen’in 2021 yılı Ağustos ayında imzaladığı 6. Dönem Toplu Sözleşme ile memur ve emeklilerine 2022 yılı ilk altı ayı için yüzde 5 oranında zam verilmesi kararlaştırılmış, hükümet tarafından bu orana yüzde 2,5 ilave edilerek bu oran yüzde 7,5 olmuştur. Ancak TÜİK tarafından 2022 yılı Ocak ayı enflasyon oranı yüzde 11,1 olarak açıklanmış, daha ilk aydan yüzde 3,6 enflasyon farkı oluşmuştur. Yetkili konfederasyonun bunu başarabilmiş olması, rekorlar kitabına girmeye aday, kırılması zor bir rekordur. Zaten zor şartlarda geçinmeye çalışan ve enflasyon baskısı altında alım gücü oldukça düşen memur ve emeklilerinin daha fazla mağdur edilmemeleri için Ocak ve Temmuz aylarında, taban aylıklara büyüme oranında eklenecek bir refah payı verilmesi gerekir. Buna ilave olarak her ay açıklanacak enflasyon oranının memur ve emekli maaşlarına aylık olarak ayrıca yansıtılması da oldukça önemli” dedi.

“İvedilikle, adil ve hakkaniyetli bir şekilde düzenlenmesinin sağlanmasını bekliyoruz”

Başkan İmre, son olarak yaptığı açıklamada, “Değindiğimiz bu iki durumun, artık bir zorunluluk olduğunu görmekteyiz. Hükümetten beklentimiz, memur ve emekli aylıklarındaki artışlara ilişkin usul ve esasların belirttiğimiz durumlara göre ivedilikle, adil ve hakkaniyetli bir şekilde düzenlenmesinin sağlanmasıdır. Yetkili konfederasyondan da artık boş çanta, bavul, cüzdan veya radyo gibi promosyon dağıtıcılığı yerine gerçek bir hak savunuculuğu yapmasını ve önerimizin gerçekleşmesi için mücadele etmesini, aksi takdirde kullanamadığı yetkiyi, yani memurun emanetini devretmesini bekliyoruz” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —