SAVDES-SEN Kocaeli Bölge Şube Başkanı Özhan İmre, ‘MAAŞ ARTIŞI MI, YOKSA ALGI MI?’
SAVDES-SEN Kocaeli Bölge Şube Başkanı Özhan İmre,
‘MAAŞ ARTIŞI MI, YOKSA ALGI MI?’
Savunma ve Güvenlik Destek Hizmetleri Sendikası (SAVDES-SEN) Kocaeli Bölge Başkanı Özhan İmre, Memurlar maaşlarına yapılan zam oranını değerlendirerek, ‘Maaş artışı mı, yoksa algı mı?’ dedi.
‘Halbuki enflasyon farkı zam değildir’
SAVDES-SEN Kocaeli Bölge Şube Başkanı Özhan İmre, açıklamasında şunları söyledi: ‘Malum, TÜİK tarafından Aralık 2023 ayı enflasyonu %2,96 olarak açıklanmış, son altı ayda oluşan %29,78 oranındaki enflasyon farkına %15’lik toplu sözleşme artışının eklenmesi suretiyle memur maaşlarının Ocak 2024 ayından itibaren %49,25 oranında artması kesinleşmiştir. Basın ve sosyal medyada yapılan açıklamalar toplumda “Memurlar Ocak ayında %50 zam aldı.” algısını oluşturmuş, her zaman olduğu gibi oluşan algının doğal sonucu olarak; kiralara, ulaşıma, devlet hizmet kalemlerine, vergilere, para cezalarına, gıda ve giyime zam sıraya girmiştir. Halbuki, enflasyon farkı zam değildir. Geçmiş altı ayın alım gücü kaybıdır.’
‘Kifayetsiz toplu sözleşmelerin memurun derdine derman olamadığı görülüyor’
İmre, açıklamasının devamında, ‘Memurlara verilen zam oranı sadece %15’tir ve bu oran, %36’lık Merkez Bankasının 2024 yılı enflasyon beklentisi ile AA Finans’ın 10 ekonomistin katılımı ile yaptığı anket sonucunda ortaya çıkan %42,39’luk 2024 yılı enflasyon beklentisinin oldukça altındadır. Söylemeden geçilmeyecek başka bir konu, yoksulluk sınırı. TÜRK-İŞ, Aralık 2023 ayı dört kişilik bir ailenin yoksulluk sınırını 47.009 TL olarak açıklamıştır. Üst düzey yönetici ve kariyer meslekleri hariç var mı bu ücreti alan memur? Memurların %80’i bu rakamın altında ücret alıyor. Mevcut duruma bakıldığında, kifayetsiz toplu sözleşmelerin memurun derdine derman olamadığı görülüyor’ ifadelerine yer verdi.
‘Koskoca iki yıl heba oldu’
‘Geçtiğimiz 7’nci Dönem Toplu Sözleşme süreci de bunun en büyük örneği. Koskoca iki yıl heba oldu’ diyen İmre, açıklamalarına şu sözlerle devam etti: ‘Verilen sözler ve vaatler boşa çıktı. Umutlar yarım kaldı. Yardımcı Hizmetler Sınıfı, Kamu Mühendisleri, Kamu Avukatları, Kamu Şefleri, Müdürler, Gelir Uzmanları, teknik personel, SGK Personeli, Dışişleri Sözleşmeli Personeli, TSK ve EGM Sivil Memurları vb. herkes hayal kırıklığına uğramış durumda. Bu hayal kırıklıklarının devamında bir gerçek daha var ki memur kendini “Değersiz” hissediyor. Hatta, “Değersizleştirildiğini” düşünüyor. Bunun için sebep-sonuç ilişkisine baktığımızda, en büyük sebebin “Siyasallaşmış sendikalara üye olunarak yetki verilmesi ve yetkinin toplu sözleşmelerde heba edilmesi” olduğu görülüyor. Dolayısıyla, memurları açlık sınırı ile yoksulluk sınırı arasına hapseden siyasallaşmış konfederasyon sendikalarına yetki vermenin bedelini memurların tamamının ödediğini ve vebalinin olduğunu hepimizin bilmemiz gerekiyor’ dedi.
‘Mücadelede ben de varım diyorsak, yerimiz ve yuvamız SAVDES-SEN’
SAVDES-SEN Kocaeli Bölge Şube Başkanı Özhan İmre, son olarak, ‘Amasya Genelgesinin “Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.” Maddesi, memurların içinde bulunduğu durumdan kurtulması için en büyük rehberdir. Memurlar hak ettiği değeri bulabilmesi için siyasallaşmamış sendikalardan uzak durmalı, tercihini bağımsız sendikalardan yana kullanmalı, gerçek hak ve hukuk mücadelesine destek olmalıdır. Yoksulluktan kurtulmak ve hak ettiğimiz değeri tekrar kazanmak istiyorsak, mücadelede ben de varım diyorsak, yerimiz ve yuvamız SAVDES-SEN’ diyerek açıklamalarını tamamladı.


BAŞKAN BÜYÜKAKIN: RAMAZAN BAYRAMI’MIZI TEBRİK EDİYORUM
TEMAD’DA BAYRAMLAŞMA
VALİ AKTAŞ : BAYRAMLAR HUZUR VE GÜVEN ORTAMIDIR
BÜYÜKŞEHİR, KABİRLER İÇİN ON BİNLERCE ÇİÇEK DAĞITTI
BAŞKAN SEZER :RAMAZAN BAYRAMIMIZ MÜBAREK OLSUN
KOCAELİ’Yİ 60 SANİYEDE ANLAT, ÖDÜLÜ KAP
GASPÇILAR TUTUKLANDI!
SEDAŞ AİLESİ BAYRAM SEVİNCİNDE BULUŞTU
AKTAŞ ÇİFTİ VE BÜYÜKAKIN ÇİFTİ, SEVGİ EVLERİ İFTAR PROGRAMINDA ÇOCUKLARIMIZLA BULUŞTU
BİR YASAK DAHA ! TELEFON TUTUCULARA 21 BİN TL CEZA GELİYOR...
KARTEPE’DE 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ GURURLA ANILDI
BÜYÜKAKIN: “ÇANAKKALE RUHU BURADA”
DEĞİRMENDERESPOR BAŞARIYA DOYMUYOR
KARTEPE’DE STK’LAR BULUŞTU
GÖLCÜK’TE ÇANAKKALE ZAFERİNİN 111. YIL DÖNÜMÜNDE ŞEHİTLERİMİZ RAHMETLE ANILDI
KENT BAYRAMLAŞMASI BİRİNCİ GÜN GERÇEKLEŞECEK
GÖLCÜK DİŞ SAĞLIĞI’NDA BİRLİK SOFRASI
GÖLCÜK CHP'DEN CAMİLERDE İKRAM, SAHURDA DAYANIŞMA
"ÇANAKKALE RUHU, İSTİKLALİMİZİN EN BÜYÜK TEMİNATIDIR"
BAŞKAN BÜYÜKAKIN AFET GÖNÜLLÜLERİ İLE İFTAR YAPTI
BAŞKAN ALİ YILDIRIM SEZER İFTAR'DA SPOR KULÜP BAŞKANLARI İLE BİR ARAYA GELDİ
MUKADDES EMANETLER BEYAZ KALPLERİ DUYGULANDIRDI
KOCAELİ’YE ÖZGÜ ÜRÜNLER HATIRA MAĞAZASI’NDA
BAŞKAN SEZER, “KAHRAMANLIK DESTANI ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 111.YILI KUTLU OLSUN”
BÜYÜKŞEHİR, RAMAZAN’IN RUHUNU ŞEHİRLE BULUŞTURDU
İLYAS DOBRA VEFAT ETTİ
BAŞKAN BÜYÜKAKIN, “KOCAELİSPOR ÇOK DAHA İYİ YERLERDE OLACAK”
TALUS: İFTAR SONRASI SALON DIŞINDAKİ TARTIŞMA ÜZÜNTÜ YARATTI
GÖLCÜKSPOR CUMAYERİ MESAİSİNE BAŞLADI
Yükleniyor
-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,28% -0,01
-
EURO
51,29% -0,04
-
GRAM ALTIN
6662,75% 0,62
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00




