Tarih: 13.08.2021 12:23

SAVDES-SEN Kocaeli Şube Başkanı Özhan İmre, ‘SADECE ADALET İSTİYORUZ’

Facebook Twitter Linked-in

Savunma ve Güvenlik Destek Hizmetleri Sendikası (SAVDES-SEN) Kocaeli Bölge Başkanı Özhan İmre, Toplu Sözleşmeleri Görüşmeleri konusunda açıklamalarda bulunarak, ‘Toplu Sözleşme teklifini kabul etmiyoruz. Sadece adalet istiyoruz’ dedi.

SAVDES-SEN Kocaeli Bölge Başkanı Özhan İmre, yaptığı açıklamada, ‘Malumları olduğu üzere, Devlet memurları ve emeklilerinin maaş artışlarına ilişkin toplu sözleşmeler 4688 sayılı Kanun kapsamında iki yılda bir hükümet yetkilileri ile en çok üyeye sahip konfederasyon arasında her yılın Ağustos ayı içerisinde yürütülmektedir.

Şu ana kadar 5 toplu sözleşme dönemi geçirilmiş, her defasında “enflasyon karşısında ezdirmedik” yalanları ile Devlet memurları ve emeklilerinin hakları gasp edilmiştir. 2023 yılında yapılacak genel seçimler nedeniyle adeta “köprüden önce son çıkış” niteliğinde olan 6’ncı Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri 02 Ağustos 2021 tarihinde başlatılmış, yetkili konfederasyon MEMUR-SEN ile birlikte KAMU-SEN’de toplantılara ortak edilmiştir’ dedi.

‘Ruhu olmayan göstermelik teklifler olduğu görülmüştür’

İmre, ‘Bu süreçte, Milli Savunma Bakanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığının yetkili sendikası SAVDES-SEN olarak, hissedilen sorumluluk çerçevesinde MEMUR-SEN’e, Devlet memurlarının hak ve menfaatlerini korumak üzere yazılı olarak her türlü bilgi, rapor, danışmanlık desteği teklifinde bulunulmuş, ancak herhangi bir dönüş alınmamıştır. Konu ve süreç tarafımızdan hassasiyetle takip edilmiş, MEMUR-SEN ve KAMU-SEN’in teklifleri incelendiğinde, yıllardır Devlet memurlarından gasp edilen hakların “geçmiş yıllar kayıpların telafisi” olarak tekliflerde yer aldığı, bu başarısızlığın kabullenişi ile birlikte tekliflerin genelinin her zamanki gibi gerçekçi olmaktan uzak, ruhu olmayan göstermelik teklifler olduğu görülmüştür.’

‘Bu oranların kabul edilir hiçbir yanı bulunmamaktadır’

‘Aradan geçen 10 günün sonunda hükümet adına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve üst yönetiminin MEMUR-SEN ve KAMU-SEN heyetine teklif ettiği artış oranları 2022 yılı için %5 + %6, 2023 yılı için %6 + %6 olarak canlı yayında kayıtlara geçmiştir. Daha bir gün önce, kamu işçilerine verilen 2022 yılı için %12 + %5, 2023 yılı için %5 + %5 zam oranlarına, Merkez Bankasının açıkladığı %19 yıllık faiz oranına, OYAK’ın açıkladığı yıllık %27,2 nema oranına, çarşı-pazardaki %30’ları geçen gerçek enflasyon oranlarına bakıldığında, Devlet memurları ve emeklilerine reva görülen artış oranlarının kabul edilebilir hiçbir yanı bulunmamaktadır.’

‘Artık bu perde kapanmalı, oynanan oyun son bulmalı’

Başkan İmre, açıklamalarının devamında, ‘Maalesef, yetki yine etkisiz kalmış, hükümet konfederasyonları yine kale almamış, memurlar yine yok sayılmıştır. Devlet memurlarından alınan yetkinin bu kadar etkisiz kullanılmış olması da STK’lar tarihinde kara leke olarak yerini almıştır. Maalesef, devletin asli işini yapan devlet memurları, çay ve temizlik işlerini yapan taşerondan geçen işçilerin mali haklarının altında bırakılmıştır. Bu nasıl kamu yönetimidir, bu nasıl temsil yetkisidir, bu nasıl adalettir? Yaratılan bu adaletsizliği ve oluşturulan durumu kabul etmiyoruz. Artık bu perde kapanmalı, oynanan oyun son bulmalıdır.’ dedi.

‘Hak ve adalet için her türlü eylem ve etkinliğe hazır olduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunuyoruz’

SAVDES-SEN Kocaeli Şube Başkanı Özhan İmre, son olarak, ‘Beklentileri karşılayacak gerçekçi artış oranları açıklanmalı, geçmiş dönem kayıpları için yeterli olmasa da taban aylığına en az 1000 TL seyyanen zam yapılmalı, 2021 yılı sona ermeden tüm memurlara 3600 ek gösterge ve yılda iki kez bayram ikramiyesi verilmeli, sözleşmeli personel kadroya geçirilmeli, Yardımcı Hizmetler Sınıfındaki personel bir defaya mahsus THS ve GİHS kadrolarına alınmalıdır.  Bu vesile ile devletin asli unsuru olan Devlet memurları, hak ettiği değeri bulmalı,  kamuda adalet sağlanmalıdır. Sonuç olarak, “hak verilmez alınır” diyor, yetkilileri valiz ve çanta dağıtmakla sendikacılık yapılmadığını belirterek rüyadan uyanmaya ve gerçek sendikacılık yapmaya çağırıyor, konunun takipçisi alacağımızı, hak ve adalet için her türlü eylem ve etkinliğe hazır olduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunuyoruz’ diyerek açıklamalarını tamamladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —