Tarih: 06.02.2019 14:14

SAVDES-SEN Kocaeli Şubesi Başkanı Özhan İmre, EYT SORUNU ÇALIŞANLARI MAĞDUR EDİYOR

Facebook Twitter Linked-in

SAVDES-SEN Kocaeli Şubesi Başkanı Özhan İmre,

EYT SORUNU ÇALIŞANLARI MAĞDUR EDİYOR

Savunma ve Güvenlik Destek Hizmetleri Sendikası (SAVDES-SEN) Kocaeli Bölge Şubesi Başkanı Özhan İmre, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

‘Yasa mutlaka düzenlenmeli’

SAVDES-SEN Kocaeli Bölge Şubesi Başkanı Özhan İmre, yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘Bugün Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusunda düşüncelerimi açıklamak istiyorum. Erken emeklilik istemiyoruz. Kazanılmış haklarımızı geri istiyoruz. 8 Eylül 1999 tarihinde bu yasa ilk kez çıktı. 2002 yılında farklı bir boyuta geldi. En sonunda 2004’te 60 yaşa, 2008 yılında da 65 yaşa çıktı. 8 Eylül 1999 tarihinden önce Türkiye’de kadınlarda 20 sene, erkeklerde 25 sene fiili sigorta primini ödeyen kişiler, emekli olma hakkını elde ediyordu. Yasa çıktıktan sonra çalışan kişilerin yıllarına bakarak emekli olabilmek için gereken prim günleri uzatıldı. Bu da çalışanları mağdur etti” dedi.

‘Bu konu hakkındaki düzenleme maliyemize yük getirmez’

İmre, “Sonuç olarak bizim istediğimiz, kendi hakkımızdır. Bunu geri istiyoruz. Bu hak daha sonra verildiği takdirde bu hakkı elde eden kişiler içinde yüzde 60-70 civarındaki oranı kadınlar oluşturur. Erkeklerin içinde emekli olacak kişiler yüzde 10-15’i geçmez. Çünkü çalışan herkesin evladı okuyor. Emekli olabildiğimiz zaman yüzde 38 ile yüzde 42 oranında bir maaş düşüşü olduğu için çalışanlar zora gireceklerini düşünerek emekli olmak istemeyecek. Böylelikle bunun maliyemize büyük bir yük getireceğini zannetmiyorum. Seçim süreci içerisinde emeklilikte yaşa takılanlara bu haklar verilirse bu kararı veren kişilerin lehine olur” ifadelerini kullandı.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —