Tarih: 12.04.2022 14:40

SAVDES-SEN Üyelerinden Anıtpark’ta SESSİZ ÇIĞLIK EYLEMİ

Facebook Twitter Linked-in

SAVDES-SEN Üyelerinden Anıtpark’ta

SESSİZ ÇIĞLIK EYLEMİ

Savunma ve Güvenlik Destek Hizmetleri Sendikası (SAVDES-SEN) Kocaeli Bölge Şube Başkanı Özhan İmre ve çok sayıda sendika üyesi bugün Anıtpark’ta, 2021 yılı Ağustos ayında yapılan 6’ıncı Dönem Toplu Sözleşme sonuçlarının tam bir zulme, hak almak için yapılan sözleşmenin ise hak gaspına dönüştüğünü ifade ederek, Sendika olarak Sessiz Çığlık eylemi başlattıklarını açıkladı.

SAVDES-SEN Kocaeli Bölge Şube Başkanı Özhan İmre, ‘Devlet Memur ve emeklilerinin mali ve sosyal hakları için 2021 yılı Ağustos ayında yapılan 6’ıncı Dönem Toplu Sözleşme sonuçları tam bir zulme, hak almak için yapılan sözleşme ise tam bir hak gaspına dönüşmüştür. Enflasyon altında ezilen ve açlık sınırı ile yoksulluk sınırı arasına hapsedilen memur ve emeklilerinin alım gücü her geçen gün daha da zayıflatılmış artık bıçak kemiğe dayanmıştır.’

Üyelere kırmızı kurdele takma ve eyleme iştirak etme çağrısında bulunuldu

İmre, konuşmasının devamında, ‘Bu zulme karşı duruşumuzun gösterilmiş, enflasyon farklarının ücretlere aylık olarak yansıtılması, 3600 ek göstergenin eğitim durumuna göre tüm memurlara verilmesi, emekli maaşı bağlanma oranlarının arttırılması ve Yardımcı Hizmetler Sınıfımızın kaldırılması taleplerimize anlam katmak için SAVDES-SEN Genel Merkez Yönetim Kurulunun almış olduğu 2 Nisan 2022 tarih ve 53 sayılı karar gereği 11-15 Nisan 2022 tarihleri arasında Türkiye genelinde tüm üyelerimizin yakalarına ‘kırmızı kurdele’ takmasını ve eyleme iştirakini bekliyoruz’ dedi.

‘Çığlığımız sesiz de olsa coşkusu duyulacaktır’

Başkan İmre,  ‘Sessiz Çığlık’ eylemimize, bu zulme dur demek isteyen hizmet kolu farkı olmaksızın diğer tüm sendikalar ile üyelerini de davet ediyoruz. Eylem süresince SAVDES-SEN olarak yapacağımız basın açıklamaları, billboard reklamları, ziyaretler ve toplantılar ile eylemimizi her platformda duyurmaya çalışacağız. Biliyoruz ki, çığlığımız sessiz de olsa coşkusu duyulacak, kırmızı kurdele farkındalık yaratacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur’ diyerek konuşmasını tamamladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —