Tarih: 02.07.2018 14:17

Seçimler bitti piyasalarda son durum ne?

Facebook Twitter Linked-in

Seçimler bitti piyasalarda son durum ne?

24 Haziran’da Türkiye Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi gerçekleştirdi. Bizde Gazetemiz olarak ilçemiz piyasasını değerlendirdik.

Kazanfer, ‘’24 Haziran seçimlerinden sonra piyasalar seçim sonuçlarını olumlu karşıladı’’

İlçemizde hizmet veren Bektaş Döviz’in vezne sorumlusu Müjdat Kazanfer, ‘’Döviz piyasasında dalgalanmalar biraz da olsa durulmaya başladığını görüyoruz. Piyasalar 24 Haziran seçimlerine endekslenmişti. 24 Haziran seçimlerinden sonra piyasalar seçim sonuçlarını olumlu karşıladı ve döviz biraz daha olsa düşmeye başladı. Zaten gelişmekte olan bütün dünya piyasalarında özellikle dolar %10 yükselirken Türkiye’de ise %25 yükseliyordu. Bunun da sebebi kendi içimizdeki belirsizliklerdi. Şu an itibariyle dövizin düşmekte olduğunu görüyoruz. Bunun tabi şu etkeni de var: AB’nin sığınmacılar için Türkiye’ye 3 Milyar Euro verilmesi onaylandı. Yani ülkemize de para girişi olacağından dövizde bir miktar düşüş bekliyoruz. Tam anlamıyla hükümet kurulduktan sonraki gelişmelere bakıyoruz. Şu an için piyasalarda herhangi bir olumsuzluk beklenmiyor. Ayrıca 2 Temmuz’da Amerika Merkez Bankası FED’in yapacağı faiz artırımı toplantısını da bekliyoruz. Şu an için herhangi bir yükselme söz konusu değil. Hatta bir miktar daha düşebilir. 2 Temmuz’a kadar piyasaların durağan geçmesini bekliyoruz’’ dedi.

Döviz piyasasında son durum:

Dolar: Alış (4.550) Satış (4.580)

Euro: Alış (5.280) Satış (5.310)

Topal, ‘’Seçimler ile birlikte et fiyatlarında biraz da olsa alış fiyatı yükseldi’’

Marmara Et & Piliç sahibi İsmail Topal, ‘’24 Haziran seçimleri ile birlikte et fiyatlarının alış fiyatı biraz da olsa yükseldi. Bu gidişle bir düşüş olacağını düşünmüyorum. İthal ete aşırı bir şekilde yoğunluk vardı ama şimdi ithal ete pek yoğunluk olduğunu düşünmüyorum. Daimi müşterilerimizden bazıları denemek amaçlı marketlerden ithal et alıyor ve daha sonrasında ‘Asla bir daha ithal et almam’ diyorlar. Gerçek et kasaplardan alınmalı. Çünkü marketlerde satılan ithal etin nasıl kesildiğini hangi şartlarda buraya getirildiğini bilmiyorsunuz. Daimi müşterilerimiz oldukça fazla ve olmaya da devam ediyor. Bizleri tercih ettikleri için teşekkür ediyorum’’ dedi.

Tarhan, ‘’Müşterilerimizin yaz aylarında tavuk ürünlerine yönelmesi bizleri de olumlu etkiliyor’’

İpek Piliç’in personeli Ramazan Tarhan, ‘’Şu an da seçim sonrası bir hareketlilik yok. Fiyatlar bazen iniyor çıkıyor. Yaz ayı mangal mevsimi olduğu için özellikle incik, kelebek, kanat, sarma ürünlerinde tüketimi daha fazla oluyor. Müşterilerimizin daha çok yaz aylarında tavuk ürünlerine yönelmesi bizleri de olumlu bir şekilde etkiliyor. Yaz aylarında tavukçular olarak piyasa durumumuz gayet iyi oluyor. Daimi müşterilerimiz var. Onlara teşekkür ediyorum bizleri tercih ettikleri için’’ dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —