10273,33%0,83
39,85% 0,19
46,80% -0,62
4260,32% -0,79
6797,39% -0,38
Şehit Volkan Tantürk MTAL’den dünyaya açılıyorlar
DÜNYA BİZİM ÇOCUKLARI KAPIYOR
Şehit Volkan Tantürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Metin Yalaz, okullarının katılmış oldukları Erasmus VET Mobility Charter belgesi ve kazanmış olduğu Akreditasyon Belgesi ile öğrencilerinin yurtdışında 1 yıla kadar staj yapma ve eğitimlerine devam etme hakları olduğu için okul başarılarının her geçen gün daha da arttığını ifade etti. Müdür Yalaz yurtdışından öğrencilerine çok yoğun bir talep olduğunu belirtti.
Mert, “öğrencilerimiz dünyanın önde gelen ülkelerinde eğitim görme imkanı sağlıyoruz”
Gölcük ilçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, Okul Müdürü Metin Yalaz’ı başarılarından ötürü tebrik ederek, ‘Gölcük eğitim konusunda örnek bir ilçe konumunda. Yaptığımız çalışmalarla Gölcük’ü örnek ilçe konumuna getirmek bizleri mutlu ediyor. Şehit Volkan Tantürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizde eğitim gören öğrencilerimiz Dünyanın önde gelen ülkelerinde eğitim görerek, iş imkanı sağlıyor. Bu da bizlerin ne kadar doğru bir eğitim adımları attığımızı gösteriyor’ diye konuştu.
1332 öğrenci eğitim görüyor
Şehit Volkan Tantürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Metin Yalaz yaptığı açıklamada, “Gölcük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 1981 yılında kurulmuş,1100 gündüz, 232 gece olmak üzere 1332 öğrenci, 130 öğretmen,1 müdür, 7 idareci, 3 memur, 5 teknisyen ve 3 yardımcı personel ile Denizcilik Alanı, Gemi Yapımı Alanı, Makine Teknolojileri Alanı, Bilişim Teknolojileri Alanı, Elektrik-Elektronik Teknolojileri Alanı, Metal Teknolojileri Alanı ve Mobilya / İç tasarım Alanı olmak üzere 7 alanda eğitim ve öğretime devam etmektedir. Eski adı Gölcük Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi olan okulumuz, bölgemizde denizcilik alanında eğitim veren 2 okuldan birisi ve Gemi Güverte, Makine ve Gemi Makineleri ve Gemi Yapımı alanlarının bir arada olduğu tekokuldur. Gölcük Donanma komutanlığına bağlı Gölcük tersanesi çalışanlarının büyük bölümünü okulumuz mezunlarından seçmektedir. Her yıl işletmelere gönderdiğimiz 230 öğrencinin 70 kadarı Gölcük bölgesindeki tersanelerde staj yapmaktadır. Mezuniyetlerinden sonra ise 30 kadarı tersanelerde işe yerleştirilmektedirler”dedi.
“Okulumuz işletmelerle olan bağları ve ortaklıkları daha da kuvvetlenmektedir”
Müdür Yalaz açıklamasında, “ Okulumuz bünyesinde yer alan Gemi Güverte işletme bölümü içerisinde; köprü üstü simülatörü, sıvı yük elle işleme simülatörü, elektronik harita simülatörü, can kurtarma araçları platformu ve yangın eğitim simülasyonu mevcuttur. Ayrıca kurumumuz gemi makineleri işletme ve gemi güverte işletme alanında; can kurtarma araçları kullanma eğitimi, denizde kişisel can kurtarma teknikleri eğitimi, gemi güvenlik zabiti, ileri yangınla mücadele eğitimi, makine dairesi kaynakları yönetimi, makine vardiyası tutma belgesi eğitimi, temel ilk yardım, personel güvenliği ve sosyal sorumluluk, radar gözlem ve pilotlama eğitimi, seyir vardiyası tutma eğitimi, otomatik radar pilotlama aygıtları eğitimi (ARPA), köprü üstü kaynak yönetimi eğitimi, ECDIS eğitimi gibi 32 farklı uygulamalı ve teorik eğitim ve sertifika verebilen bölgesindeki tek eğitim kurumudur. Bu eğitimlere bölgemiz içerisinden ve dışarısından birçok firma çalışanlarını göndermekte böylece okulumuzun işletmelerle olan bağları ve ortaklıkları daha da kuvvetlenmektedir” dedi.
Türkiye’de10, Avrupa Birliği’nde ki 150 okuldan biri
Müdür Yalaz konuşmasının sonunda, “Okulumuz 2007 yılından bu yana AB ülkelerinde faaliyet gösteren farklı işletme, sanayi kuruluşları ve okullarla ortak kurum ya da koordinatör olarak gerçekleştirdiği 6 farklı AB projesi içinde toplamda 65 öğrenci ve 44 öğretmenini yurt dışı eğitimlerine göndermiştir. Bu başarılı proje yönetim süreci sonunda Türkiye genelinde 10 okulun Avrupa genelinde 150 okulun sahip olduğu 2019 yılı Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği Akreditasyon Belgesi (VET Mobility Charter) belgesi almaya hak kazanmıştır. Mesleki Eğitim Hareketliliği Akreditasyon Belgesi, belge sahiplerine 2020 Erasmus+ genel teklif çağrısı itibariyle Erasmus+ Ana Eylem 1 Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel hareketliliğine daha kolay bir şekilde başvuru yapma hakkını sağlamaktadır. Bu belge ile öğrencilerimiz yurtdışında uzun süreli staj yapma, öğretmenlerimiz ise yurtdışındaki eğitim kurumlarında öğretici olarak görev alma fırsatı yakalamıştır. Bu kapsamda birçok yabancı öğrenci de ilçemizde staj yapma imkânı bulacak, okulumuzdaki eğitim programlarına katılabilecek, yurtdışı eğitim kurumlarındaki öğretmenler okulumuza misafir eğitim görevlisi olarak gelip öğrencilerimize ders verebilecektir. Okulumuz VET Mobility Charter belgesini alabilmek adına birçok Avrupa Birliği Projesi gerçekleştirmiş, yoğun ve başarılı bir proje sürecinden geçmiştir. Okulumuz öğrencilerini; kazanmış olduğu Akreditasyon Belgesi kapsamında Avrupa birliğine üye ülkelerin bayraklarını taşıyan gemilerde ve tersanelerde veya AB ülkelerindeki acentelerin sahip olduğu diğer ülke bayraklı gemilerde 1 ile 12 ay arasında değişen sürelerde staj yaptırma hedefindedir” dedi.
Yurtdışı eğitimine tam destek
Müdür Yalaz ayrıca Sailing To Europe Projesi, DigitalVET Projesi, Entegration to Europe Projesi, Erasmus+, Meiser Almanya Eğitim Protokolü ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Eğitim Protokolü ile her yıl yurt dışına yüzlerce öğrenciyi eğitime gönderdiklerini ve aldıklar eğitimler doğrultusunda yurtdışında iş imkanı sağladıklarını ifade etti.