Tarih: 16.07.2024 18:57

Şentuna, “THM Koromuzu yeniden hayata geçiriyoruz”

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Musiki Derneği Başkanı Vahit Şentuna, dernek çalışmaları ve hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu.  

Şentuna, gazetemize şunları söyledi: “Gölcük Musiki Derneği yeni döneme hızlı başlıyor. Yeni sezona inşallah Ağustos ayı içerisinde yeni yüzlerle Türk Halk Müziği koromuzu yeniden kurmaya karar verdik. Türk Sanat Müziği koromuza zaten Nuray Günay hocamızla beraber devam ediyoruz. Fakat 4 yıldır koromuzu lav etmiştik. İnşallah yeni dönemde çalışmalarımıza yeni yüzlerle devam edeceğiz. Çünkü biliyorsunuz bu süreç içerisinde ne yazık ki dünyamızda malum savaşlar oldu. Ukrayna savaşı, Gazze’de yaşanan savaş, yani bu durumlar varken bizde koro çalışmalarımızı bir süre askıya alma kararı aldık. Çünkü dünyada savaş yüzünden bebekler, anneler, babalar, çocuklar, yaşlılar hayatlarını kaybederken bizler çalışmalarımızı sürdüremezdik. İnşallah dünyada hiçbir savaşın yaşanmadığı günlere ulaşmayı temenni ediyorum. Gölcük Musiki Derneği olarak her zaman bu konulara hassas olduk ve olmaya da devam edeceğiz” dedi. 

“Gölcük’te şanslıyız”

Şentuna, “Az önce de belirttiğim gibi Dernek Yönetimi olarak 4 yıldır çalışmalarımızda olmayan Türk Halk Müziği koromuzu yeniden canlandırıyoruz. Bu konuda çok heyecanlıyız. İnşallah derneğimiz olarak güzel konserlerimizle Gölcüklülere müzik keyfi yaşatacağız. Bir de derneğimizin her zaman yanında olan Gölcük Belediye’mize teşekkür ediyoruz. Bugüne kadar bizleri hiçbir zaman geri çevirmediler. Zaten yerel yönetim olmasa zannetmiyorum ki korolar böyle konserler verebilsin. Çünkü bize konserlerimizi yapabileceğimiz salonumuzu tahsis ediyorlar, ses düzenimizi sağlıyorlar. Yani bu konuda Gölcük’te şanslıyız. Belediye Başkanımız Sayın Ali Yıldırım Sezer beyefendiye ve bizlerden desteğini esirgemeyen tüm dostlarımıza tekrardan teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

“Biz en iyisini seçiyoruz”

Şentuna, ‘Gölcük Belediyesi’nde iki Türk Sanat Müziği korosu var. Belediye seçmelerine herkes girebiliyor ama bizde öyle değil. Biz mutlaka adaylarımızı bir ön elemeden geçiriyoruz. Yani hocalarımız en iyilerini seçiyor. Bu yüzden de konserlerimiz gerçekten çok güzel ve yoğun katılımlı oluyor. Bunu geçtiğimiz senelerde yaptığımız konserlerimizde herkes gördü. Katılımcılar salona sığmamış, birçok müziksever dostlarımız konserimizi salonun dışında takip etmişti. Bu bizim için mutluluk verici’ dedi.  




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —