Tarih: 06.06.2024 16:34

ŞENTÜRK,“OTİZMLE BAŞA ÇIKMADA MÜCADELE GÜCÜ PROJESİ SÖZLEŞMESİ ONAYLANDI”

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Otizm Derneği Başkanı Tülay Şentürk, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 2024  Yılı Programı kapsamında  Gölcük Otizm Derneği ile Kocaeli Kent Konseyi arasında 29/02/2024 Tarihinde imzalanan  "Otizmle Başa Çıkma da Mücadele Gücü  Projesi “sözleşmesinin onaylandığını açıkladı.

İMZALANAN SÖZLEŞME ONAYLANDI

Gölcük Otizm Derneği Başkanı Tülay Şentürk, yaptığı açıklamada, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin 2024 yılı Yerel Destek Programı kapsamında; Kocaeli Kent Konseyi ile Gölcük Otizm Derneği arasında "Otizmle Başa Çıkma da Mücadele Gücü  Projesi" sözleşmesi onaylanmıştır” dedi.

UFUK KOÇAK YALNIZ BIRAKMADI

Otizmli Birey Ailelerine  Proje ile ilgili bilgilendirme toplantısına Kocaeli Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Ufuk KOÇAK da katılarak Engelli Meclisinin "Can Dostum" projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Koçak, "Can dostum Projesi" ile engelli birey, aile ve komşularında içerisinde bulunduğu geniş bir yelpazede; afet, ilk yardım, yangın, telsizle haberleşme, yaşam koçluğu, depreme karşı eşyaların sabitlenmesi ve engelli bireyler ile ilgili adres veri tabanı oluşturulması ile olası acil durumlarda göreve gelecek kamu görevlilerinin neler yapması gerektiği konularında eğitimler verileceğini aktardı. Gölcük Otizm Derneği üyelerinin "Can dostum" projesine etkin katılım sağlamalarını beklediklerini söyleyerek, Gölcük Otizm Derneğinin "Otizmle Başa Çıkma da Mücadele Gücü Projesinin" çok önemli bir proje olduğunu, Otizmli birey-aile ve toplumumuzun büyük kazanımlar elde edeceğini vurguladı.

ŞENTÜRK, “15 HAFTALIK BİR EĞİTİMDEN GEÇECEKLER”

Şentürk, açıklamasında, "Otizmle Başa Çıkma da Mücadele Gücü" projesi kapsamında Gölcük Otizm Merkezinde düzenlenecek eğitimler ile  60 otizmli birey ve ailelerinin, dünyaca tanınmış tek profesyonel koçluk sertifikası olan ICF Profesyonel Yaşam Koçu sertifikasına sahip Göknil KONGURTAY tarafından 15 hafta sürecek eğitimler ile 300 saatlik bir eğitim planlandığını, bu fırsattan tüm Otizmli Birey ve ailelerinin faydalanmasını  amaçladıklarını belirterek, bu imkanı sağlayan Başta Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı  Sayın Tahir Büyükakın, Kocaeli Kent Konseyi başkanı Ali Korkmaz, Türkiye Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı Sedat Köse ve Engelli meclisi Başkanı Ufuk Koçak'a çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Haber: Serap DURUKAN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —