Tarih: 23.02.2023 12:57

Sesli ikaz butonu bazı vatandaşlar tarafından yanlış anlaşılıyor GÖRME ENGELLİLER BU SİSTEMLE YOLUN KARŞISINA GÜVENLE GEÇİYOR

Facebook Twitter Linked-in

Sesli ikaz butonu bazı vatandaşlar tarafından yanlış anlaşılıyor

GÖRME ENGELLİLER BU SİSTEMLE YOLUN KARŞISINA GÜVENLE GEÇİYOR

Gölcük Mobil Işıklarda bulunan ve görme engellilere yönelik geçtiğimiz yıllarda konulan sesli ikaz butonu sistemi bazı vatandaşlar tarafından yanlış anlaşılıyor. Bazı vatandaşlar butona bastıklarında kırmızı ışığın yeşile döneceğini sanıyor.

Mobil Mevkii trafik ışıklarında bulunan ve görme engelli vatandaşlarımızın karşıya güvenle geçebilmesi için konulan sesli ikaz butonu bazı vatandaşlar tarafından yanlış biliniyor. Birçok vatandaş sesli ikaz butonuna bastığında kırmızı ışığın yeşile döneceğini sanıyor.

Sistemin gerçek amacı çok farklı

Sesli ikaz butonu ile görme engelli vatandaşların yolun karşısına güvenle geçmeleri hedeflenmiştir. Bir görme engelli yolun karşısına geçmek için sesli ikaz butonuna bastığında trafik ışıklarının kırmızı, sarı ve yeşil adımları sesli olarak aktarılır ve yeşile geldiğinde görme engelliye ‘Yolun karşısına geçin’ uyarısı yapılır. Bu sistem birçok vatandaş tarafından kırmızı ışığın daha kısa sürede yeşile dönmesi olarak sanılsa da sistemin gerçek amacı budur.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —