Tarih: 17.09.2024 17:19

Sezonun başlamasıyla tezgahlar balıklar ile doldu BU SEZON PALAMUT’A DOYACAĞIZ

Facebook Twitter Linked-in

1 Eylül itibariyle balıkçıların “ Vira Bismillah” diyerek başladıkları balık sezonunun ardından tezgahlar taze günlük balıklar ile dolmaya devam ediyor. Geçtiğimiz sezona oranla bu sene bol çıkan palamut nedeniyle balıkçılar bu sene vatandaşların Palamut’a doyacağını ifade ediyorlar. 

Balık fiyatlarının düşmesi bekleniyor

İlçemizde uzun yıllardır Adnan Menderes İş Merkezi’nin alt katında hizmet vermekte olan Rizeli Kardeşler balık Lokantasını işletmecisi Emrah Kurtuluş yaptığı açıklamada sezonun başlaması ile artan ilgiden oldukça memnun olduklarını ifade ederken havaların soğuması ile balığın daha bol çıkmasını ve buna bağlı olarak fiyatların daha da düşmesini beklediklerini ifade ettiler.

 “Bu sene palamut senesi”

Rizeli Kardeşler balık Lokantasını işletmecisi Emrah Kurtuluş yaptığı açıklamada,  “Sezonun başlamasıyla balığa İlgi oldukça arttı. Bu sene özellikle palamut hem bol hem de iri çıkıyor. Bir palamut ortalama 700-800 gram geliyor. Palamutun tane fiyatı da 100 Lira olunca  ilgi oldukça güzel . Bu sene palamut senesi olacak diyebiliriz. Tabi bunun yanında Hamsi,  istavrit, mezgit, sardalya çeşitlerimizde yoğun ilgi gören balıklar. Sezon başladığından beri fiyatlarda düşmeye başladı.  Artık havaların serinlemesi ile balık daha da yüzeye çıkacağı için bollaşmasını ve buna bağlı olarak fiyatlarında düşmesini bekliyoruz” dedi.

“Tüm balıkları istek doğrultusunda ayıklıyoruz” 

Rizeli Kardeşler Balık Lokantası olarak çiğ balık satışını yanı sıra gel al ve paket servis pişmiş balık hizmeti ve restaurant hizmetlerinin de devam ettiğini ifade eden Kurtuluş, “Müşterilerimize daha hızlı hizmet sunmak adına tezgahımızda her zaman hamsi balığının ayıklanmış hali bulunmaktadır. Bunun yanı sıra müşterilerimiz tercihine göre bütün balıklarımızı yine müşterimizin isteği doğrultusunda ayıklayarak temizlenmiş bir şekilde teslim ediyoruz. Bu hizmetimiz müşterilerimiz tarafından da büyü takdir topluyor” dedi.

Balıklar kadar mezeler de ilgi görüyor

Gerek Karadeniz usulü tava ve ızgara balık çeşitleriyle yoğun ilgi gören Rizeli Kardeşler Balık Lokantası geçtiğimiz yıl başladıkları meze çeşitleri ile de yoğun ilgi görüyorlar. Menülerine ekledikleri Deniz börülcesi, köz patlıcan salatası, yoğurtlu atom, şevketi bostan, yoğurtlu köz patlıcan, karşılık turşu ve pancar turşusu çeşitlerinin yoğun ilgi gördüğünü ifade eden işletme sahibi Emrah Kurtuluş, gelen talepler doğrultusunda meze çeşitlerini arttırmayı düşündüklerini ifade ettiler. 

Rizeli Kardeşler’de balık fiyatları

Hamsi 200 Lira,  İstavrit 150 Lira,  Mezgit 250 Lira,  Levrek 300 Lira, Sardalya 150 Lira,  çupra 300 Lira, Palamut tane 100 Lira, Deniz Levreği 650 Lira, Norveç Somon 600 Lira, Karadeniz Somon 200 Lira, Tekir 300 Lira, Turna mezgit 600 Lira, 

Haber: Serap DURUKAN

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —