Tarih: 05.01.2023 11:37

SİME-SEN Kocaeli Şube Başkanı Ahmet Şahin ‘YÜZDE 30’LUK ZAMDAN MEMNUN DEĞİLİZ’

Facebook Twitter Linked-in

Sivil Memurlar Sendikası (SİME-SEN)Kocaeli Şube Başkanı Ahmet Şahin 3 Ocak’ta Emeklilere Memurlara ve Memur emeklilerine verilen yüzde 25 oranında zammın daha sonrasından yüzde 30’a çıkarılmasının da memurları memnun etmediğini ifade ederek , “Yapılan zam ile memurlarımızı memnun etmemiştir. En yüksek memur maaşı ile en düşük memur maaşı arasında makas iyice açıldı. Biz en düşük devlet memuru ve emeklisine Seyyanen 2 Bin Lira zam verilmesini bekliyoruz” dedi.

“En düşük devlet memuru ile en yüksek devlet memuru arasında çıta tekrar açıldı”

SİME-SEN Kocaeli Şube Başkanı Ahmet Şahin konu hakkında yaptığı açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından önce %25,  gelen tepkiler sonrasında da %30 olarak değiştirilen memur ve emeklilerin beklediği zam oranı Ocak ayından geçerli olmak üzere açıkladı.  Bu açıklama maalesef öncelikle biz çalışan memurları memnun etmedi. Burada özellikle belirtmek gerekir ki; iş bu düzenlemeyle en düşük devlet memuru ile en yüksek devlet memuru arasında çıta tekrar açıldı. 30 Bin Lira Maaş alan devlet memuruna 9 Bin Lira zam yapılırken,  maaşı 9 Bin 105 Lira olan en düşük devlet memuruna 2 Bin 731 Lira 50 Kuruş zam yapılmasıyla aradaki makas iyice açıldı. En düşük devlet memuru maaşı ise 11 Bin 836 Lira oldu” dedi.

“Konfederasyon özellikle 2022-2023 Toplu Sözleşmesinde maalesef sınıfta kaldı”

Başkan  Şahin  Toplu Sözleşme Masasında oturan Konfederasyonların bu duruma sessiz kalmaları memurları ziyadesiyle üzdüğünü belirterek, 600 Ek Göstergede, Yakacak ve Giyecek Yardımı ile Asgari Geçim İndirimi gibi hususlarda da, memurları ayrıştırılmasına müsaade eden ve en son sendikalar arasında da %2 baraj getirilmesine destek olan konfederasyon özellikle 2022-2023 Toplu Sözleşmesinde maalesef sınıfta kaldı. Sayın Cumhurbaşkanımın ilk %25 zam haberini alkışlayan konfederasyon başkanı kendine bağlı sendikaların dahi tepkisini aldı” dedi.

En düşük Devlet Memuru ve emeklisine Seyyanen 2 Bin Lira zam verilmesini bekliyoruz”

SIME-SEN Kocaeli Şube Başkanı Şahin, %30 yetmez sadece %25’den büyük olduğu için fedakarlık yapmaya hazır olduklarını, tek taleplerinin de;  en düşük devlet memuru ve emeklisine Seyyanen 2 Bin Lira zam verilmesini beklediklerini sözlerine ekledi. Ekonomik olarak emekli memur arkadaşlarımızın açlık sınırında, çalışan memurlarımızın da, açlık sınırının üstünde, Yoksulluk Sınırının çok gerisinde kaldığını söyleyerek,“Sayın Cumhurbaşkanımızın bu durumu değerlendireceğini ve memurlarına sahip çıkacağına inandığını” söyledi. Sivil Memurlar Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Şahin sözlerini üyelerinin özlük haklarının takipçisi olacaklarını ve gerekli çalışmaları yürüttüklerini  söyleyerek tamamladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —