Tarih: 28.10.2019 13:40

SİME-SEN Kocaeli Şube Başkanı Sevindik Saral, “CUMHURİYET’İ KORUMAK, KOLLAMAK, YAŞATMAK HER YURTTAŞIN ÖDEVİDİR”

Facebook Twitter Linked-in

SİME-SEN Kocaeli Şube Başkanı Sevindik Saral,

“CUMHURİYET’İ KORUMAK, KOLLAMAK, YAŞATMAK HER YURTTAŞIN ÖDEVİDİR”

Sivil Memurlar Sendikası (SİME-SEN) Kocaeli Şube Başkanı Sevindik Saral 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96’ncı yıldönümünde bir kutlama mesajı yayınladı. Saral mesajında, “Cumhuriyet’i korumak, kollamak, yaşatmak her yurttaşın ödevidir” dedi.

Saral, “Türk halkı için Cumhuriyet Bayramı, milli birlik ve beraberliğin, toplumsal dayanışmanın üst düzeye çıktığı milli bayramlarımızdan birisidir”

SİME-SEN Kocaeli Şube Başkanı Sevindik Saral yayınladığı mesajda, “29 Ekim 1923 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapılan bir anayasa değişikliğiyle Türkiye’nin yönetim biçimi Cumhuriyet olarak belirlenmiştir. Türk halkı için Cumhuriyet Bayramı, milli birlik ve beraberliğin, toplumsal dayanışmanın üst düzeye çıktığı milli bayramlarımızdan birisidir. Mustafa Kemal ve arkadaşları  Türkiye’ye yakışır yönetim şeklinin cumhuriyet olduğuna karar vermişler, 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet ilan edilmiştir. Mustafa Kemal Paşa “Tek bir egemenlik var, o da Milli egemenliktir. Ülkeyi yine ulusun kendi gücü kurtaracaktır.”  29 Ekim 1923 günü Atatürk, milletvekilleri ile görüştükten sonra taslağı hazırlanan cumhuriyet önergesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne verildi. Meclis önergeyi kabul etti. Böylece ülkemizde cumhuriyet yönetimi kuruldu. Atatürk kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Cumhurbaşkanı oldu. Cumhuriyet’in ilanı yurtta sevinç ve coşku ile karşılandı” dedi.

“Cumhuriyet yönetiminde söz ulusundur”

Cumhuriyet; yurttaşların seçme ve seçilme hakkının olduğu bir yönetimdir. Ulus temsilcilerinin kabul ettiği yasalarla ülkenin yönetilmesidir. Cumhuriyet yönetiminde söz ulusundur. Cumhuriyet’i korumak, kollamak, yaşatmak her yurttaşın ödevidir. SİME-SEN Kocaeli Şubesi Yönetim kurulu, üyeleri olarak Cumhuriyet’imizi korumak kollamak her Türk vatandaşı gibi  boynumuzun borcudur. 96. yılını kutlayacağımız Cumhuriyet bayramımız hepimize kutlu olsun, Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnet duygularımız anarken, ülkem ve vatanımızın varlığı ve dirliği için mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet mensuplarımıza muvaffakiyetler diliyoruz” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —