Tarih: 08.03.2021 10:49

SİME-SEN Kocaeli Şubesi Başkanı Sevindik Saral, ‘KADINLARIMIZ TOPLUMUMUZUN OLMAZSA OLMAZIDIR’

Facebook Twitter Linked-in

SİME-SEN Kocaeli Şubesi Başkanı Sevindik Saral, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü hakkında açıklamalarda bulundu. Saral, ‘Kadın toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsurudur’ dedi.

Başkan Saral, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Dünyanın her yerinde kadının anıldığı, sorunlarının çeşitli platformlarda dile getirildiği bir gün! SİME-SEN Kocaeli Şubesi olarak diyoruz ki; kadın toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsurudur. Kadının ilerlemesi sosyal adaletin şartı olmakla birlikte sadece bir kadın sorunu değildir. Bu konu,  sürdürülebilir, adil ve kalkınmış bir toplumu inşa etmenin tek yolu olup, politik, sosyal, ekonomik, kültürel ve çevresel güvenliği başarmanın da ön koşuludur. Demokratik, ileri bir toplum için, kadınların güçlendirilmeleri, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk vb. alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan faydalanmaları büyük önem taşımaktadır. Kadınlarımız toplumumuzun olmazsa olmazıdır.’

‘Kadınların ülkemize katkıları çok büyük olmuştur’

Saral, ‘Kadın kimliği, ülkemizde ırksal, kültürel, etnik,  dini,  ve benzeri farklılıkları içerisinde algılanmakta ve bu farklılıkları ile gerek sosyal gerek siyasal hayatımızı zenginleştirmektedir,  Bu zenginlik sadece demokrasimizi güçlendirmemekte aynı zamanda toplumsal ahengimizi de ortaya koymakta olup, günümüze bu çeşitlilik ve kimlik zenginliğini yaşayan ülkemizde kadınlar,  erkeklerle birlikte sosyo-kültürel, siyasal tarihimizin inşa ve ihyasında büyük katkıları olmuştur. Unutulmayalım istiklal savaşının Nene Hatun’u, Halide Edip Adıvar’ı, Halime Çavuş’u, bizim kadınlarımızdır. Tarih bu konuda bize şöyle seslenir; Kadının müdahil olmadığı, kafasında yer bulmadığı, hiçbir sosyo-kültürel hareket başarıyı yakalayamaz. Demokratikleşme sürecimiz kadın, erkek ve tüm toplum adına önemli kazanımlar getirmeye devam edecek. Kadınların mantık, duygu, kültür ve his zenginliğinin toplumsal, siyasal, akademik, ekonomik her alanda  görülmeye devam edecektir. SİME-SEN olarak Hayatın ağır yüklerini taşıyan, elinin emeğini gözünün nuru ile birleştiren, küçük yüreğine koskoca sevgiler sığdıran, güçsüz bedenlerin güçlü kahramanları kadınlarımız Demokrasi çıtasını yükseltebilir diyoruz. Başta analarımız, eşlerimiz, kız kardeşlerimiz ve kızlarımız  olmak üzere 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutluyor saygılarımızı sunuyorum’ dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —