Tarih: 18.07.2024 17:20

“SİME-SEN Kocaeli Şube Başkanı Ahmet Şahin” “SAVUNMA VE HİZMET 12. İŞ KOLUNU İSTİYORUZ”

Facebook Twitter Linked-in

Sivil Memurlar Sendikası (SİME-SEN) Kocaeli Şube Başkanı Ahmet Şahin, memur ve memur emeklilerine verilen zam oranı ve sendika çalışmaları hakkında bilgi verdi. Başkan Şahin, “Sivil Memurlar olarak Savunma ve Hizmet 12. İş Kolunu istiyoruz” dedi.

“Memur Emeklisine verilmeyen seyyanen zam çalışan üyelerimizi üzmüştür”

SİME-SEN Kocaeli Şube Başkanı Ahmet Şahin, yapmış olduğu açıklamada, “Hükümetin vermiş olduğu zam oranları memur emeklisinin beklentisi değil. Memur Emeklisine verilmeyen seyyanen zam çalışan üyelerimizi üzmüştür. Çünkü emekli olduktan sonra hayat şartları o arkadaşlarımız için çok zorlu olacak. Bunu bildikleri için arkadaşlarımız gönül rahatlığı ile bir emeklilik hayali kuramıyorlar ve çalışmak zorunda kalıyorlar. İlk başta mali açıdan desteklenmelerini yani refah seviyelerinin yükseltilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

“Biz bağımsız olarak mücadelemizi sürdürmeye önem veriyoruz”

Açıklamalarına devam eden Başkan Şahin, “Şu anda 4-5 Sendika var fakat bizim önemli bir özelliğimiz var. Biz bağımsız olarak mücadelemizi sürdürmeye önem veriyoruz. Bizim şu anda hedefimiz bir an önce özlük haklarımızın iyileştirilmesi. İlk hedefimiz kendi kurumumuzda çalışan personelin özlük haklarını, sorunlarını, sosyal ve huzur haklarını iyileştirmek. Savunma ve hizmet 12. İş Kolunu istiyoruz. Bizde bu hizmet kolunda faaliyet gösterelim” dedi.

“Amacımız sadece özlük haklarımızın iyileştirilmesi”

SİME-SEN Kocaeli Şube Başkanı Ahmet Şahin, son olarak yaptığı açıklamada, “Kocaeli, Yalova, Sakarya, Bolu ve Düzce’deki üye arkadaşlarımızın birlik çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Aylık teşkilat toplantılarımızı yapıyoruz. Amacımız sadece özlük haklarımızın iyileştirilmesi. Sivil Memurlar Sendikası üye ve memur arkadaşlarımızın sendikacılığının başlangıç noktası ve duayenidir. Bizler başlangıç noktamızdaki hedefimizdeyiz. SİME-Sen Ailesi olarak bütün siyasi partilere eşit uzaklıktayız. Hatta Genel Merkezimiz de bu hususta MSB Komisyonu’nda siyasi partilerin temsilcilerine mali ve idari sorunlarını dile getirmektedir. Sorunlar dile getirildikten sonra meclise gelip onaylanırsa kanunlaşıyor. Yani Meclisin onayı gerekiyor. Deminde bahsettiğimiz gibi Sivil Memurlarımızın sorunlarını dile getirmeyi ve çözülmesini ilk günkü hırsla gerçekleştirmeye devam edeceğiz” dedi. 

Haber: Serap DURUKAN

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —