Tarih: 05.03.2020 13:34

Simit İstanbul’dan sonra İzmit’te de 2 lira oldu GÖLCÜK’TE SİMİT FİYATLARI YÜKSELECEK Mİ?

Facebook Twitter Linked-in

Simit İstanbul’dan sonra İzmit’te de 2 lira oldu

GÖLCÜK’TE SİMİT FİYATLARI YÜKSELECEK Mİ?

Geçtiğimiz aylarda İstanbul’da simit fiyatları 1,75 liradan 2 liraya yükselmişti. İstanbul’dan sonra İzmit’te de simit fiyatları 2 Liraya yükselmesi, Gölcük’te simit fiyatlarına zam gelecek mi? Sorularını akıllara getirdi. Gölcüklü Simitçiler simidin 2 lira olması halinde simit satışlarının oldukça düşeceklerini belirtirken, simide zam yapılmamasını gerektiğini ifade ettiler.

Satışlar olumsuz etkilenir

İstanbul’dan sonra İzmit’te de simide 25 kuruş zam geldi ve 100 gram simit 2 Lira oldu. Gölcük’te şu anda simit 1,75 liradan satılıyor. Gölcüklüler simidin 2 lira olup olmayacağını merak ederken Gölcüklü simitçiler simit zammına sıcak bakmadıklarını belirtti. Gölcüklü simitçiler,  zam gelmesi halinde satışların olumsuz etkileneceğini belirttiler.

”Biz simidin 2 lira olmasına karşıyız”

Uzun yıllardır Gölcük’te simitçilik yapan Sait Sevgi yaptığı açıklamada  “Simit en son bir sene önce hem gramajı 110 gramdan 100 grama düşmüştü hem de fiyatı 1.50’ dan 1. 75’e çıkmıştı. İstanbul’dan sonra İzmit’te simidin 2 lira olduğunu duyduk. Gölcük’te de simidim 2 lira olacağı söylentileri yayıldı ama biz simidin 2 lira olmasına karşıyız. Biz 1.75’ten bile zor satıyoruz. 2 lira olursa hiç satılmaz. Ben 17 Ağustos Kapalı Çarşısı varken günde 300-350 simit satardım, 17 Ağustos Kapalı Çarşısı kapandıktan sonra günde 150 simit anca satıyorum. Eğer simit 2 lira yapılırsa satışlarımız hepten düşer. Bu nedenle Gölcük’te simit fiyatlarının yükselmesini istemiyoruz” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —