10850,23%-3,81
41,16% 0,11
48,02% -0,23
4614,27% 0,53
7402,34% 1,10
Gölcük Şirinköy Kalıcı Konutlar bölgesinde bulunan spor sahalarının temizlik durumu, vatandaşların tepkisine neden oldu. Bölgedeki sahalarda biriken çöpler, bakımsızlık ve genel hijyen eksikliği dikkat çekerken, çevrede yaşayan vatandaşlar yetkililere çağrıda bulunarak gerekli temizlik ve bakım çalışmalarının bir an önce yapılmasını talep etti.
Sahalarda uzun süredir temizlik yapılmadığı belirtiliyor
Özellikle çocukların ve gençlerin sıklıkla kullandığı sahalarda uzun süredir temizlik yapılmadığını belirten mahalle sakinleri, yerlerdeki çöplerin yanı sıra pet şişeler, meyve kabukları, yaprak ve toz birikintilerinin hem görüntü kirliliği oluşturduğunu hem de güvenliği tehlikeye attığını ifade etti. Vatandaşlar, bu alanların spor yapılmasına elverişli hale getirilmesi için düzenli bakım ve temizlik yapılması gerektiğini vurguladı.
Gerekli temizlik çalışmaları yapılmalı
Spor alanlarının, özellikle yaz aylarında çocuklar ve gençler tarafından yoğun şekilde kullanıldığını belirten vatandaşlar, “Bu sahalar çocuklarımız için hem sosyal hem de fiziksel gelişim açısından çok önemli. Ancak bu haliyle sahalarda spor yapmak hem sağlıksız hem de tehlikeli. Gerekli temizlik çalışmaları yapılmalı, yetkililer bu duruma artık kayıtsız kalmamalı” diyerek tepkilerini dile getirdiler.
Düzenli bakım çalışması isteniyor
Bölge sakinleri, Gölcük Belediyesi başta olmak üzere ilgili kurumların duruma müdahale ederek sahaları hem temiz hem de kullanıma uygun hale getirmesini istiyor. Vatandaşlar ayrıca, bu tür alanlarda temizlik ve bakım çalışmalarının yalnızca şikâyet üzerine değil, düzenli bir planlama dahilinde sürekli olarak yapılması gerektiğini belirtiyor.
Haber: Sema ALTINAY