Tarih: 02.05.2023 13:35

SÖGÜT; ‘YENİ KÜÇÜK SANAYİ SİTELERİ KURULMALI’

Facebook Twitter Linked-in

SÖGÜT; ‘YENİ KÜÇÜK SANAYİ SİTELERİ KURULMALI’

Körfez Sanayi Sitesi’nde esnafları ziyaret eden Söğüt, yeni yetişen zanaatkarların işyeri kuramadığı için fabrikalara yöneldiğini bu nedenle birçok konuda işin ehli usta bulmanın gittikçe zorlaştığını söyledi.

Kira fiyatlarındaki düzensizlik, zulme dönüştü

Zulüm düzenine dönen kira sistemi nedeniyle mal sahibi ve zanaatkarlar arasında sorunların arttığını, bazı dükkanları iki veya üç meslek sahibinin birlikte kullanmak zorunda kaldığını bu durumun işleri zorlaştırdığını ve hizmet kalitesini düşürdüğünü söyleyen Söğüt, bu nedenle yatırımcıya değil, bizzatzanaatkârın kendisi için uzun vadede sahip olabileceği küçük sanayi siteleri ivedilikle kurulmalıdır dedi.

‘Üretimin artışı beraberinde istihdam artışlıda sağlayacaktır’

Ayrıca KOBİ’lerin küresel sermaye ile rekabeti için engel teşkil eden tüm mevzuat, kanun ve yönetmelikleri düzelteceğiz diyen Söğüt, ‘Tarımsal sanayi ürün ve makinelerinin üretimi için yerli üretim teşvik edilecek, ithalat sınırlandırılacaktır. Teknoloji ve sanayi ürünlerinde ise ithal ürünlerin ÖTV si yükseltilecek, yerli olarak üretilmesi ve artırılması teşvik edilerek ÖTV si azaltılacaktır diyen Söğüt, ‘Hedefimiz birçok konuda kendi kendine yeten ve ihraç eden bir sanayi üretimi anlayışıdır. Üretimin artışı beraberinde istihdam artışlıda sağlayacaktır’ dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —