Son zamanlarda arabaların altında uyudukları için ezilen sokak hayvanlarının arttığını ifade eden 1 Kuyruk 4 Pati topluluğu Kurucu Başkanlarından Derya Demirezen araç sahiplerinin arabaya binmeden önce arabaların altını kontrol etmeleri birçok canın hayatını kurtaracağını ifade etti.
‘Bu canlar bize emanet’
Yaz aylarını yaşadığımız şu günlerde sıcaktan bunalan sokak hayvanları arabaların altına saklanmakta. Son zamanlarda araba altında kaldığı için ezilerek yaralanan veya hayatını kaybeden sokak hayvanlarının sayısının arttığını ifade eden 1 Kuyruk 4 Pati topluluğu Kurucu Başkanlarından Derya Demirezen, araç sahiplerinin arabalarına binmeden önce kontrol etmelerini birçok canı kurtaracağını ifade etti.
“Birkaç dakika geç gitmek bizlere bir şey kaybettirmez ama bir can hayatta kalmış olur”
1 Kuyruk 4 Pati topluluğu Kurucu Başkanlarından Derya Demirezen konu hakkında yaptığı açıklamada, “Yaz aylarının gelmesi ile birlikte sıcaktan bunalan hayvanlar arabaların altına girip yatıyorlar. Bununla ilgili olarak son günlerde çok sık arabanın altında ezilen kediyi köpek haberi arıyoruz. Vatandaşlarımızın birçoğu bu konuda duyarsız, arabalarına binerken altında can var mı diye bakmıyorlar.Halkımızdan ricamız lütfen sabah işe giderken yani arabalarını kullanmaları gereken durumlarda öncelikli olarak arabaların altlarına kontrol etmeleri.Kedi ve köpekler uyuyup farkında olamıyor, kaçmak isterken tekerin altında kalıyorlar.Birkaç dakika geç gitmek bizlere bir şey kaybettirmez ama bir can hayatta kalmış olur.Bu konuyu sosyal medyada paylaşırsak birçok canının hayatını kurtarmış oluruz.Bu es geçeceğimiz bir konu değil, hayatı önem taşıyor.Bunun için her vatandaşın buna dikkat etmesi, özen göstermesi gerekiyor” dedi.