Tarih: 18.02.2019 15:01

Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndan 7 MİLYONLUK YARDIM

Facebook Twitter Linked-in

Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndan

7 MİLYONLUK YARDIM

Tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de ihtiyaç sahiplerinin her zaman yanında olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı 2018 yılında 7 Milyon’a yakın yardım yaparak büyük takdir aldı.

2 Bin 530 hanede 7 Bin 525 kişiye aynı ve nakdi yardımda bulundu

Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş başkanlığında faaliyet gösteren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı 2018 yılında da ihtiyaç sahiplerinin yanında oldu. İlçemizde ihtiyaç sahibi ailelere ve kişilere ayni ve nakdi yardım yapan Sosyal Yardımlaşma Vakfı 2018 yılı içerisinde 2 Bin 530 hanede 7 Bin 525 kişiye aynı ve nakdi yardımda bulundu.

Yardımlar vakıf bünyesinde ve merkezi olarak yapılıyor

Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş,  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 2018 yılı içinde yapılan yardımlar konusunda açıklamalarda bulundu. Kaymakam Altıntaş yaptığı açıklamada,“ Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde ilçemizde ihtiyaç sahiplerine yönelik yardımlarımız 2018 yılında da büyük bir titizlik ile devam etti. 2018 yılında Vakfımız bünyesinde 8 Bin 459 kişiye ayni be nakdi olarak 2 milyon 112 bin 555 bin lira yardım yapılırken merkezi olarak 2 bin 762 kişiye 4 milyon 786 bin 464 bin nakdi toplamada 6 milyon 902 bin 792 bin lira yardım yapıldı” dedi.

Altıntaş, “2019 yılında da ilçemizde ki ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya devam edeceğiz”

Kaymakam Altıntaş sözlerinin devamında, “ Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvuruda bulunan vatandaşlarımıza gerekli incelemeleri yaptıktan sonra mütevelli heyetimiz tarafından yardım yapılmaya uygun olup olmadığına karar veriliyor. Alınan karar doğrultusunda ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ve ailelere gerekli yardımlar yapılıyor. 2018 yılı içerisinde ilçemizde vakıf imkanları ve merkezi yardımlar olarak toplamda 7 bin 525 kişiye yardımda bulunuldu. Bu yardımlar şartlı eğitim yardımı, şartlı sağlık yardımı, diğer aile yardımları, şartlı gebelik yardımı, gıda yardımı, TKİ kömür yardımı, muhtaç asker ailesi yardımı, eğitim materyali yardımı, eşi vefat etmiş kadınlara yönelik yardımlar,  engelli yakını aylığı, şartlı bağışlardan yapılan eğitim yardımı, engelli aylığı, yaşlı aylığı, yangın yardımı, tek seferlik yardım, muhtaç asker çocuğu yardımı, öksüz-yetim yardımı, yabancılara yönelik sosyal uyum yardımı ve kronik hastalık yardımı olarak gruplandırılıyor. 2019 yılında da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak ilçemizde ki ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —