Tarih: 05.09.2019 12:53

“Sultan Baba” için anma etkinliği

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Belediyesi bu yıl 15.si düzenlenecek olan, “Sultan Baba Anma Günü” etkinliği 6 Eylül Cuma günü Saat 14.30’da Örcün Köyü Sultan Baba Mesire alanında düzenlenecek.

Gölcük Belediyesi kültür etkinlikleri kapsamında bu yıl 15.si düzenlenecek olan, “Sultan Baba Anma Günü” etkinliği6 Eylül Cuma günü saat.14.30’da Örcün Köyü Sultan Baba Mesire alanında gerçekleşecek.

OTOBÜSLER KALDIRILACAK

Örcün Köyü Sultan baba Mesire alanında düzenlenecek olan etkinlikte Kuran Tilaveti, Mevlit Şerif ile etkinliğe iştirak eden davetliler ve vatandaşlara ikramlarda bulunulacak. Etkinliğe iştirak etmek isteyen vatandaşlar için Gölcük Belediyesi’ne ait otobüsler, 6 Eylül Cuma günü Gölcük Kaymakamlığı karşısından,  Değirmendere Çınarlık Meydanı’ndan ve Yüzbaşılar Cami önünden Saat: 14.00’da hareket edecek.

BAŞKAN SEZER DAVET ETTİ

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Osmanlı döneminden günümüze ilçemizde yaşamış Sultan Baba’yı 6 Eylül Cuma günü saat.14:30’da düzenleyeceğimiz Sultan Baba anma etkinliğimize tümhemşehrilerimi davet ediyorum” dedi.

SULTAN BABA KİMDİR?

Örcün Köyünde bir mezarlığın tepesinde bulunan Sultanbaba Türbesi Osmanlı dönemine aittir. Türbe içerisinde Sultan Baba’ya (İbrahim Ethem Hz.) ait ahşap bir sanduka ve III. Selim zamanından kalma 1787 yılına ait bir berat bulunmaktadır.Sultan Baba olarak bilinen İbrahim Ethem Hz. Osmanlı döneminde Fatih Sultan Mehmet zamanında Sinop ilinden gelerek türbenin bulunduğu bölgeye yerleşmiş ve burada ev ve hamam inşa etmiştir. Ayrıca çeşitli bağlar yetiştirmiştir. Sultan Baba’nın hastalıkları iyileştirmek, vücut sıkıntılarına çare bulmak ve az yiyecekle çok kişiyi doyurmak gibi kerametleri olduğu rivayet edilmektedir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —