Tarih: 09.03.2023 12:47

Sultan Baba Mescidi büyük beğeni topluyor GÖLCÜK’E ÇOK YAKIŞTI

Facebook Twitter Linked-in

Sultan Baba Mescidi büyük beğeni topluyor

GÖLCÜK’E ÇOK YAKIŞTI

Geçtiğimiz Eylül ayında yapımı tamamlanan Sultan Baba Mescidi vatandaşların büyük beğenisini topluyor.

Vatandaşlar tarafından ziyaret ediliyor

Gölcük’ün adını, sanat tarihine yazdırmaya ve simgelerinden biri olmaya aday, çok sayıda akademisyen ve sanatçının verdiği destekle inşa edilen Sultan Baba Mescidi tamamlandığı günden bugüne binlerce vatandaş tarafından ziyaret edildi. Sultan Baba Mescidini çok beğendiklerini belirten vatandaşlar projeyi hayata geçiren Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’e teşekkür etti.

Mescit de Kur’an’da bahsi geçen 17 meyve ve bitki motifleri yer alıyor

Camilerin iç mekanlarında; genellikle, minber çevresinde ve yan duvarlarda yer alan, seramik üzerinde, çoğunlukla; gül, lale, karanfil ve benzeri çiçek motiflerinden farklı olarak; Kur’an’da bahsi geçen 17 meyve ve bitkinin, çiçekleri ve yaprak motifleri mescidin ahşap pencerelerin camlarında yer alıyor. Hem içeriden, hem de dışarıdan aynı şekilde, çift yönlü olarak görülebilen, kırılmaz ve fırınlanmış camların içinde yer alan bitki desenlerinden oluşan eserleri, Bartın’da yaşayan cam altı sanatçısı İbrahim Boz yaptı.

150 yaşında zeytin ağacı Mescidin giriş kapısına konuldu

Sultan Baba Mescidi’nde; Kur’an-ı Kerim’de bahsi geçen bitkilerin cam altı sanatı ile pencerelerde yer almasının yanında, yine; Kur’an-ı Kerim’de zikredilen bitkilerden olan nar ağacı giriş kapısı yanına, 150 yaşında bir zeytin ağacı da, üst kat giriş kapısının hemen yanına, pencerelerdeki sembolik anlatıma uyumlu olarak ekildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —