Sultan Baba Mescidi büyük beğeni topluyor ZİYARETÇİ AKINI
Geçtiğimiz senelerde yapımı tamamlanan Sultan Baba Mescidi hizmete açılmasıyla birçok vatandaş tarafından ziyaret edildi. Sultan Baba Mescidi vatandaşların büyük beğenisini topluyor.
Vatandaşlar tarafından ziyaret ediliyor
Gölcük’ün adını, sanat tarihine yazdırmaya ve simgelerinden biri olmaya aday, çok sayıda akademisyen ve sanatçının verdiği destekle inşa edilen Sultan Baba Mescidi tamamlandığı günden bugüne binlerce vatandaş tarafından ziyaret edildi. Sultan Baba Mescidini çok beğendiklerini belirten vatandaşlar projeyi hayata geçiren Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’e teşekkür ediyor.Camilerin iç mekanlarında; genellikle, minber çevresinde ve yan duvarlarda yer alan, seramik üzerinde, çoğunlukla; gül, lale, karanfil ve benzeri çiçek motiflerinden farklı olarak; Kur’an’da bahsi geçen 17 meyve ve bitkinin, çiçekleri ve yaprak motifleri mescidin ahşap pencerelerin camlarında yer alıyor. Hem içeriden, hem de dışarıdan aynı şekilde, çift yönlü olarak görülebilen, kırılmaz ve fırınlanmış camların içinde yer alan bitki desenlerinden oluşan eserleri, Bartın’da yaşayan cam altı sanatçısı İbrahim Boz yaptı.
150 yaşında zeytin ağacı Mescidin giriş kapısına konuldu
Sultan Baba Mescidi’nde; Kur’an-ı Kerim’de bahsi geçen bitkilerin cam altı sanatı ile pencerelerde yer almasının yanında, yine; Kur’an-ı Kerim’de zikredilen bitkilerden olan nar ağacı giriş kapısı yanına, 150 yaşında bir zeytin ağacı da, üst kat giriş kapısının hemen yanına, pencerelerdeki sembolik anlatıma uyumlu olarak ekilmişti. Sultan Baba Mescidi Gölcük’e önemli bir katkı sağlamaya devam ediyor.
GÖLCÜKSPOR EVİNDE KAZANDI: 1-0
BAŞKAN ÖZLÜ MOTORCU EĞİTİM PİSTİ’NDEKİ ÇALIŞMALARI İNCELEDİ
VERGİ BORCU OLANLAR DİKKAT!
IBAN'A TRANSFERDE YENİ ŞART
SAHTE EURO OPERASYONU
İSU VE İZAYDAŞ MİLYONLARCA KWH ELEKTRİK ÜRETTİ
BU KENT DE "BARLAR SOKAĞI" SORUNU VARDIR ...
KOCAELİ’Yİ KİTAP KOKUSU SARACAK
KÖRFEZDEKİ DEV TEMİZLİK DÜNYA GÜNDEMİNDE
BAŞKAN BÜYÜKAKIN :POPÜLİZMİ DEĞİL, DENİZİ SEÇTİK
GÖLCÜK SAYGINLAR KAPILARINI ARALADI
BAŞİSKELE’DE EDEBİYAT DOLU BULUŞMA
CEDİT KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANINDA 360 METRELİK DERE ISLAHI İLE GÜVENLİ ALTYAPI
5 ARACA ÇARPTI HIRSINI ALAMADI LASTİKLERİNİ KESTİ
GELECEĞİN MÜZİSYENLERİ HÜNERLERİNİ SERGİLEYECEK
ENGELSİZ SANAT BÜYÜLEDİ
SAADET PARTİSİ’NDEN GÖLCÜK’DEN ‘ZULME LANET’ HAYKIRIŞI!
BÜYÜKAKIN: TÜRKİYE’DE BAŞKA BİR ÖRNEK YOK, AVRUPA’DA İLK 10’DAYIZ
GÖLCÜK BELEDİYESİ’NDEN İSTİHDAMA KESİNTİSİZ KATKI
SAADET PARTİSİ GÖLCÜK TEŞKİLATI’NDAN ANLAMLI VEFA: GENÇLER UMRE İLE ÖDÜLLENDİRİLDİ
KARTEPE MESİRE ALANI’NDA EKİPLER GECE GÜNDÜZ SAHADA
EMEKLİ POLİS MEMURU SİLAHLI SALDIRIDA HAYATINI KAYBETTİ
MİLLİ YOL LOKMA DAĞITTI
BAŞİSKELE’DE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNE KAPSAMLI DEĞERLENDİRME
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KOCAELİ’YE GELİYOR!
İŞLETMECİ VOLKAN BERBEROĞLU DAHİL 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
TÜVTÜRK'ÜN YENİ KURALI SÜRÜCÜLERİ YAKTI
CİNAYET FİRARİSİ GÖLCÜK’TE YAKALANDI
HEM HIRSIZ HEM VERİ AVCISI!
8 YIL CEZASI OLAN FİRARİ ZEHİR TACİRİ YAKALANDI!
Yükleniyor

