Tarih: 10.01.2024 15:01

Gölcük’te Meslek Eğitimi gören Kursiyerlere Dikiş Makinesi hediye edildi GÖLCÜK ESNAF ODASI’NA TEŞEKKÜRLER

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın İMEP Projesi kapsamında hayata geçirdiği iş garantili kurslarda eğitim gören kursiyerlere Dikiş makinesi, Overlok makinesi ve dikiş setleri ve malzemeleri Gölcük Halk Eğitim Merkezi’nde İlçe Protokolü’nün katılımıyla teslim edildi. Gölcük Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman, Odalarının Kocaeli’nin en güçlü odalarından biri olduğuna vurgu yaparak, ‘Eğitime ve kursiyerlerimize destek olmaya devam ediyoruz’ dedi.

Programa İlçe Protokolü katılım sağladı

A1 Dil Eğitimini tamamlayıp meslek kursuna başlayan 10 Suriyeli kursiyere ve 10 Türk kursiyere Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası’ndan anlamlı bir destek geldi. Bu sabah Gölcük Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Gölcük Kaymakamı Müfit Gültekin, Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, Gölcük Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necmettin Türkmen, Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman ve Yönetimi katılım sağladı.

Kocaman ve Yönetimine tebrik

İlçe Protokolü kursiyerlere bu anlamlı desteklerinden ötürü Gölcük Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman ve Yönetimini tebrik etti. Gölcük İlçe Protokolü kursiyerlerle sohbet ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

Kocaman, ‘Odamız Kocaeli’nin en güçlü odalarından biridir”

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, yaptığı konuşmasında, ‘İstihdamla ilgili programa proje kapsamında İMEP teşvikleriyle yola çıktık. Burada öncelikli amaç şuydu; odamız Kocaeli’nin en güçlü odalarından biridir.

Amacımız birinci dereceden üyelerimizin yakınlarına böyle bir sigortasız olmak kaydıyla, yani herhangi bir işyerinde sigortalı olarak çalışmış olmaması gerekiyor. İş istihdam garantili bir şekilde çalışmalara başladık. Bununla ilgili 3 farklı sektörde öncelik A1 dil kurslarımızı başlattık ilk etapları bitti ikinci etaptaki eğitim kurslarımız Gölcük Halk eğitim merkezimizde devam etmektedir. Dil kurslarımızın bitirilmesinden sonra Dikim, aşçılık, pastacılık kurslarımızı halk eğitim  bünyesinde GÖLMEK, KOMEK‘te  ilgili kurslarımıza  başladık dolayısı ile Kursiyerlerimiz yeni bir eğitim sürecinde belgelendirip, iş istihdamı garantili olarak iş imkanı sağlıyoruz.” Kurslarımıza devam edenlerin rahat ve huzurla kurslarını pratik boyutta yapabilmeleri için ihtiyaç duyulan dikiş makinelerini ve Overlok makinelerini kursiyerlerimizin hizmetine sunmak için Halk Eğitim Merkezimize teslim ettik. Diğer branşların ihtiyaç malzemelerini de temin etmeye devam edeceğiz. Ekstra kaynak, sıhhı tesisat, doğalgaz tesisatı, forklift operatörü vb eğitimlerinin kurslarına başlayacağız’ diyerek konuşmasını tamamladı.

Kocaman ve Yönetimine teşekkür ettiler

Suriyeli kursiyerler desteklerinden ötürü Başkan Kocaman ve Yönetimine teşekkür ederken, eğitimlerin kendilerine önemli katkı sağladığına dikkat çekti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —