Tarih: 29.07.2020 11:58

Tan Et’in işletmecisi Kenan Tan’dan Kurban Bayramı önemli uyarı KIYMA ÇEKTİRMEK İÇİN ACELE ETMEYİN!

Facebook Twitter Linked-in

Tan Et’in işletmecisi Kenan Tan’dan Kurban Bayramı önemli uyarı

KIYMA ÇEKTİRMEK İÇİN ACELE ETMEYİN!

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurban kesecek vatandaşlar için Tan Et’in İşletmecisi Kenan Tan önemli bir uyarıda bulundu. Kesilen kurbanın eti dinlenmeden kıyma çektirmenin doğru olmadığını ifade eden Tan, “ Kıyma çektirmek için en az bir gün bekleyin” dedi.

“Dinlenen etten çekilen kıyma daha uzun ömürlü olur”

31 Temmuz Cuma günü Kurban Bayramı’nın birinci günü ve birçok Müslüman kurbanlarını kesecek. İlçemizde 48 senedir hizmet veren ve şu anda  Adnan Menderes İş Merkezi A Blok 31/32 adresinde bulunan Tan Et’in işletmecisi Kenan Tan kurban keseceklere tavsiyelerde bulundu. Tan yaptığı açıklamada, ” Kurban Bayramı’nda vatandaşlar etlerini kıyma çektirmek için acele ediyorlar ve daha etin dumanı üstündeyken kasaplara koşuyorlar. Bu yanlış bir davranış aslında, kurban etinin en az bir gün dinlenmesi ondan sonra kıyma çekilmesi gerekir. Dinlenen etten çekilen kıyma daha uzun ömürlü olduğu içinde bu çok önemlidir. Eğer et dinlenmeden kıyma çekilirse daha çabuk bakteri üretir ve bu da insan sağlığı için iyi değildir” dedi.

Etlerin poşet içinde uzun süre beklemesi doğru değil

Tan sözlerinin devamında, “Tabi en önemli konu ise kurban etlerini kesim yerlerinden alan vatandaşlar etleri poşetlerin içinde bırakıyor. Buda çok yanlış bir davranış aslında. Çünkü havalar sıcak olduğu için et 1-2 saatte kızışarak yeşil renk alır yani bozulur. Kesim yerinden etlerini alacak olan vatandaşlar poşet yerine kapaklı saklama kaplarına koyarlarsa bu onlar için daha iyi olacaktır. Etlerini eve getiren vatandaşlar kısa zamanda etleri  serin bir ortamda sermelerini ve en az 2-4 saat soğutmalarını tavsiye ederim. Bu nedenle birçok kasap bayramın birinci günü açık olmaz. Etin en az bir gün dinlenmesi gerektiği için ikinci gün hizmet vermeye devam edeceğiz.  Eğer çok acil kıyma çektirmeleri gerekiyorsa da eti en az 3-4 saat serin bir ortamda tutarak dinlendirilmesi ve tüketecekleri kadarını kıyma çektirilmesini tavsiye ediyoruz. Derin dondurucu da saklanacak kıyma için etlerin ertesi gün kıyma çektirerek diledikleri gibi muhafaza etmelerini tavsiye ediyoruz” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —