Tarih: 25.03.2021 10:03

TCG PİRİREİS (S-330) Gölcük’te TÖRENLE DENİZLE BULUŞTU

Facebook Twitter Linked-in

TCG PİRİREİS (S-330) Gölcük’te

TÖRENLE DENİZLE BULUŞTU

Yeni Tip Denizaltı Projesi ( YTDP) kapsamında 22 Aralık 2019’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ında katılım gösterdiği tören ile havuza alınan  TCG PİRİREİS ( S- 330) Gölcük Tersane’nde düzenlenen tören ile geçtiğimiz gün denize indirildi. Yerli denizaltının  test ve donatım faaliyetlerinin tamamlanmasının ardından  2022 yılı içerisinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterine alınacağı öğrenildi

22 Aralık 2019’da havuza alınmıştı

Yeni Tip Denizaltı Projesi kapsamında Gölcük Tersane Komutanlığı’nda üretilen ilk denizaltı olan, TCG PİRİREİS ( S- 330)  denizle buluştu. Gölcük Tersanesi Komutanlığı’nda inşa edilen ve Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yapılan törenle, 22 Aralık 2019’da havuza alınan, Yeni Tip Denizaltı Projesi’nin ilki olan PİRİREİS Denizaltısı denize indirildi.

2022 yılı içerisinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterine alınacak

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın ihtiyaçlarına binaen Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından başlatılan Yeni Tip Denizaltı Projesi (YTDP) kapsamında, Gölcük Tersanesi’nde inşa edilen ilk denizaltı olan TCG PİRİREİS (S-330), Mavi Vatan ile buluştu. Düzenlenen tören ile 2019’da havuza çekilen ve ilk kez suyla buluşan PİRİREİS Denizaltısı, denize indirildi. TCG PİRİREİS Denizaltısı, test ve donatım faaliyetlerinin tamamlanmasına müteakiben 2022 yılı içerisinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterine alınacak. Milli Savunma Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada “Gölcük Tersanesi Komutanlığımız tarafından inşa edilen ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 22 Aralık 2019’da havuza alınan Yeni Tip Denizaltı Projesinin ilki olan PİRİREİS Denizaltısı, 22 Mart 2021’de denize indirildi” denildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —