Tarih: 21.08.2020 12:26

TEMAD Covid-19 sürecinde de örnek oluyor ÖĞRENCİLERE BURS VERECEKLER

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TEMAD) Gölcük Şubesi Başkanı Bekir Tülü, dernek olarak bu senede eğitime destek vereceklerini ve 14 öğrenciye 9 ay boyunca 250 lira burs vereceklerini duyurdu.

‘Tüm olumsuz koşullara rağmen bu senede eğitime destek vereceğiz’

2014 yılından beri her yıl üniversite öğrencilerine verdiğimiz bursla eğitime destek veren TEMAD Gölcük Şubesi bu konuda coronavirüs sürecinde de örnek olmaya devam ediyor. Başkan Tülü, TEMAD Gölcük Şubesi’nin bu senede öğrencilere burs vereceğini söyledi. Tülü, yaptığı açıklamada, ‘Dernek olarak coronadan etkilenmekle birlikte öz kaynaklarımızı kullanıp yolumuza devam ediyoruz. TEMAD Gölcük şubesi tüm olumsuz koşullara rağmen eğitime destek vermeye devam edecek. Burs müracaatlarımız 1-20 Eylül arası olacak. Bizler dernek olarak öğrencilere ilk 2014 yılında burs vermeye başladık. Bu sene Ekim-Haziran ayları arasında 14 üniversite öğrencimize aylık 250 lira burs vereceğiz. Bu sene pandemi nedeniyle çok fazla sayıyı arttıramayacağız. Mevcut öğrencilerimize 2 öğrenci daha ekleyeceğiz. Üyelerimizin ya da üyemiz olmadığı halde bize bağışta bulunan hayırseverler burslarımızı veriyoruz.

TEMAD Gölcük Şubesi’nin burs vereceği öğrencilerde aradığı kriterler şunlar;

T.C.vatandaşı olmak. Astsubay çocuğu olmak. (Burs verilecek öğrencilerin toplam %10’u kadar meslektaşımız olmayan öğrencilere verilecek.) Burs alacak öğrencinin velisinin TMEAD üyesi olması ve aidatını ödemiş olması gerekir. (Emekliler için) Derneğimiz kursları, her yıl üniversiteye yeni kayıt yaptıran Üniversite lisans öğrencileri için geçerlidir. Hazırlık sınıfı hariç. Çalışkan ve maddi desteğe ihtiyacı olmalıdır. Yüz kızartıcı suç işlememiş olması. Öğrencinin sınıfını geçtiğini belgelemesi.Bursiyer derneğimizden başka ancak bir kurumdan burs alabilir, birden fazla almamalıdır. Burslar bir yılık olup 9 ay üzerinden tahsis edilir. İkinci ve müteakip yıllarda da devam edip etmeyeceği yönetim kurulu ile belirlenir. Burs tutarı öğrencinin banka hesabına her ay yatırılır. Vakıf üniversiteleri ile üniversitelerin ikinci öğretim, ekstren, Açıköğretim, lisansüstü, uzaktan öğretim lisans programlarında okuyanlar burslarımızdan yararlanamaz. (Vakıf üniversitelerini tam burslu kazananlar hariç.) Tüm şartlar eşit ise öğrencinin okul başarı puanına ve ailenin diğer çocuklarının üniversitede okuyup okumadığına bakılır. Nihai kararı yönetim kurulu kararı verir. Burs müracaatları her yıl 1-20 Eylül arası yapılır. Verilecek burs miktarı ve sayısı her yıl yönetim kurulu kararıyla belirlenir.

Bursiyerlerden İstenecek Belgeler;

Öğrenim durumunu gösterir öğrenci belgesi. Vukuatlı nüfus kayıt örneği. Velisinin TEMAD üyesi olduğunu gösterir TEMAD kimlik kartının fotokopisi. İki adet resim. Aile gelir belgesi. (Anne ve Baba için ayrı ayrı.) Öğrenci adına açılmış banka hesabı nosu ve hesap cüzdan fotokopisi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —