Tarih: 25.05.2023 14:17

TEMAD Gölcük Şubesi Başkanı Bekir Tülü, ‘ÇANAKKALE RUHUNU YERİNDE YAŞAYACAĞIZ’

Facebook Twitter Linked-in

TEMAD Gölcük Şubesi Başkanı Bekir Tülü,

‘ÇANAKKALE RUHUNU YERİNDE YAŞAYACAĞIZ’

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Gölcük Şubesi Başkanı Bekir Tülü, 6-7 Haziran tarihleri arasında Çanakkale Gezisi düzenleyeceklerini, Çanakkale ruhunu yerinde yaşayacaklarını ifade etti.

‘Milli Mücadelenin ruhunu her detayıyla yaşayacağız’

Başkan Tülü, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: ‘TEMAD Gölcük Şubesi olarak kültür gezilerimizi düzenlemeye devam ediyoruz. Bundan önce yapmış olduğumuz gezilerimizden oldukça güzel geri dönüşler aldık. Gezmediğimiz, görmediğimiz yerleri hep birlikte gördük, anılarımıza güzel sayfalar ekledik. Kültür Gezilerimize bağımsızlığımızın sembollerinden biri olan Çanakkale’yi ekleyerek devam edeceğiz. Gezimizi Haziran ayında gerçekleştireceğiz. 6-7 Haziran tarihlerinde yapacağımız gezide oldukça önemli yerleri gezeceğiz, milli mücadele ruhunu her detayıyla yaşayacağız.’ dedi.

‘Çanakkale’yi hep birlikte anılarımıza kaydedeceğiz’

Çanakkale Gezisini iki gün olarak gerçekleştireceklerini ifade eden TEMAD Gölcük Şubesi Başkanı Bekir Tülü, açıklamalarının devamında, ‘Çanakkale gezimizi iki gün olarak gerçekleştireceğiz. İlk gün Çanakkale Şehitler Abidesi’ni ziyaret edeceğiz. Çanakkale’nin tarihi yerlerini tüm üyelerimizle birlikte gezeceğiz. Kilitbahir Kalesi, gezimizin ardından Namazgah Tabyası’na geçeceğiz. Seyit Onbaşı ile özdeşleşen Rumeli Tabyası’nı ziyaret ederek gezimize devam edeceğiz. Diğer tabyaları da gezdikten sonra Şahindere Sargı Yeri Şehitliği’ne intikal edeceğiz. Kentteki birçok müzeyi de gezmeden geçmeyeceğiz. Şehitler Abidesi’ne geçerek o bölgeyi ziyaret edeceğiz, fotoğraf ve istirahat için bu noktada mola vereceğiz. Yol güzergahında bulunan şehitlikleri ve koyları hep birlikte gezerek rehberimiz eşliğinde bölge hakkında bilgiler de alabileceğiz. Bizler Çanakkale turumuzun unutulmaz bir gezi olacağına eminiz. Vatanımızın bağımsızlık mücadelesi içerisinde önemli bir yeri olan ve dünya tarihini değiştiren Çanakkale’yi hep birlikte anılarımıza kaydedeceğiz’ diyerek açıklamalarını tamamladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —