Tarih: 04.09.2022 10:07

TEMAD Gölcük Şubesi eğitime desteğini tam gaz sürdürüyor TÜLÜ, ‘BURS BAŞVURULARIMIZ 20 EYLÜL’E KADAR SÜRECEK’

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Gölcük Şubesi Başkanı Bekir Tülü, 1 Eylül itibariyle başlattıkları burs başvuruları hakkında bilgi verdi. Başkan Tülü, burs başvurularının 20 Eylül’e kadar süreceğini belirtti.

‘Burs vereceğimiz öğrenciler çalışkan ve maddi desteğe ihtiyacı olmalı’

Başkan Tülü, Yükseköğrenim burs başvurularımız 1 Eylül tarihi itibariyle başladı. Başvurular, 20 Eylül tarihine kadar devam edecek. Mevcutta burs alan öğrencilerimiz, ayın 10’una kadar bizlere transkriptlerini gönderecekler. Sınıflarını geçmiş olanlar, burslarını almaya devam edecek. Burs almak isteyen yeni üniversite öğrencileri de dernek binasına gelerek veya internet sayfamızda bulunan formu doldurarak başvurularını yapıp posta yolu ile evraklarını bizlere gönderebilirler. Burs başvurusu yapmak isteyen öğrencilerimizin bazı şartları taşıması gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve astsubay çocuğu olmak gerekiyor. Burs verilecek öğrencilerin toplam yüzde 10’u kadar meslektaşımız olmayan kişilerin çocuklarına da burs verilecek. Burs alacak öğrencinin velisinin TEMAD üyesi olması ve aidatını ödemiş olması gerekiyor (emekliler için). Derneğimiz bursları, her yıl üniversiteye kayıt yaptıran üniversite lisans öğrencileri için geçerli. Hazırlık sınıfı hariç tutuluyor. Burs vereceğimiz öğrenciler çalışkan ve maddi desteğe ihtiyacı olmalı. Yüz kızartıcı suç işlememiş olması gerekiyor. Öğrenci, sınıfını geçtiğini belgelemeli. Bursiyer, derneğimizden başka ancak bir kurumdan burs alabilir, birden fazla almamalıdır’ dedi.

‘Bu sene burs miktarımızı 400 lira olarak belirledik’

Burs verilecek öğrencilerin Yönetim Kararı ile olduğunu belirten TEMAD Gölcük Şubesi Başkanı Bekir Tülü, ‘Burslar bir yıllık olup 10 ay üzerinden tahsis edilir. Bu sene burs miktarımızı 400 lira olarak belirledik. İkinci ve müteakip yıllarda da devam edip etmeyeceği, yönetim kurulu kararı ile belirlenir. Burs tutarı, her ay öğrencinin banka hesabına yatırılır. Vakıf üniversiteleri ile üniversitelerin ikinci öğretim, açıköğretim, lisansüstü, uzaktan eğitim lisans programlarında okuyanlar, burslarımızdan faydalanamıyor (Vakıf üniversitelerini tam burslu kazananlar hariç). Tüm şartlar eşit ise öğrencinin okul başarı puanına ve ailenin diğer çocuklarının üniversitede okuyup okumadığına bakılır. Nihai kararı yönetim kurulu verir. Verilecek burs miktarı ve sayısı, her yıl yönetim kurulu kararıyla belirlenir. Bursiyerlerden öğrenim durumunu gösteren öğrenci belgesi, vukuatlı nüfus kayıt örneği, iki adet fotoğraf, aile gelir belgesi (anne ve baba için ayrı ayrı) ve öğrenci adına açılmış banka hesap numarası ve hesap cüzdan fotokopisi isteniyor’ diyerek açıklamalarını tamamladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —