Tarih: 17.09.2024 17:30

TEMAD Gölcük Şubesi Başkanı Bekir Tülü, “HAKKIMIZI SONUNA KADAR ARAYACAĞIZ”

Facebook Twitter Linked-in

‘Sistem emekli olduğunda maaşın yüzde 48’ini alıyor’

TEMAD Gölcük Şubesi Başkanı Bekir Tülü, şunları söyledi: “Biz haklarımız konusunda mücadelemizi uzun süredir veriyoruz. Artı son 12 yıldır hem Milli Savunma Bakanları, hem Cumhurbaşkanı onun öncesinde başbakan bu konuların düzeltileceğine dair söz verdiler. Yani sözü veren en tepedekiler. Böyle olmasına rağmen kanunlar meclise geliyor, ne hikmetse kayboluyor ya da geri çekiliyor. Ben 42 yıl boyunca Silahlı Kuvvetlerde hizmet yaptım. Bugün asgari ücret 17 bin lira, bizim maaşımız 27-28 bin lira. Bunun karşılığı bu olmamalı. 2023 yılındaki çalışanlara yapılan zammın emeklilere yansıtılmamasından dolayı şu anda 15 bin lira bir kaybımız var. Bir de daha önceki sistemde olduğu gibi milli gelirden bir aktarma oluyordu. Maaş bağlama sistemlerini değiştirdiler. Şu anda muvazzaf bir asker emekli olduğunda maaşının yüzde 48’ini alıyor. Bu da yaşam düzeyinin yüzde 50’sini düşürüyor. Bu insanların bir yaşam alışkanlığı ya da düzeni var. Emekli olduklarında bir anda yaşam standardı düşüyor. Yeni emekli sistemi uzun yıllar çalışanı cezalandırıyor. Bu da son derece yanlış bir durum. Biz bunun düzeltilmesi için mücadele veriyoruz” dedi.

 ‘Ankara’da tüm şubelerin katılımıyla bir eylem gerçekleştireceğiz’

Tülü, “Biz devlete güvenmek zorundayız. Devletin en üst düzeyindeki kişilerin sözlerini tutmalarını istiyoruz. Bizler devletin en üst kademesindekilere güvenmeyeceğiz de kime güveneceğiz? Bunun içinde hakkımızı aramaya devam ediyoruz. Nisan ayında yapılan toplantıda alınan karar neticesinde bir eylem planı açıklandı. Ekim’in 6’sında Ankara’da genel bir eylem yapılacak. Orada tüm şubelerin katılımıyla bir eylem gerçekleştireceğiz. Ayrıca Milli Savunma Bakanlığı’nın önünde bir eylem yapılması planlandı. Tüm gayemiz bize verilen sözlerin tutulması ve sistemin düzeltilmesi için olacak.

‘Bağışçılarımızla iletişim halindeyiz’

Burslar konusunda açıklama yapan Başkan Tülü, “Bizlerde Gölcük Şubemiz olarak Ankara’ya katılım sağlayacağız. Burslar konusunda müracaatlar başladı. 25’ine kadar başvuruları almaktayız. Bağışçılarımızla da iletişim halindeyiz. Gelecek bağış oranına göre rakamı belirleyeceğiz. Geçtiğimiz yıldan 27 öğrencimiz vardı, 8’i mezun oldu. Bu sene 19 öğrencimiz var. Bu sayı yapılan bağışlar ile artacak. Geçtiğimiz sene 600 lira olan burs miktarımızı bu sene 1000 liraya çıkarttık. Kaç öğrencimize burs vereceğimiz bağışçılarımızın destekleri neticesinde belli olacak” dedi.

 Haber: Serap DURUKAN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —