Tarih: 09.10.2023 14:04

TEMAD’dan 27 Öğrenciye 600 lira İYİ İNSANLAR

Facebook Twitter Linked-in

TEMAD’dan 27 Öğrenciye 600 lira

İYİ İNSANLAR

 İlçemizin en aktif derneklerinden biri olan Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Gölcük Şube Başkanı Bekir Tülü 2014 yılından beri dernekleri olarak verdikleri burs desteğini bu yılda devam edeceklerini ifade ederek 27 öğrenciye burs vereceklerini açıkladı.

10 yeni öğrenci belirlendi

Başarılı üniversite öğrencilerine yönelik verdikleri burs desteği ile takdir toplayan TEMAD Gölcük Şubesi, bu yılda üniversite öğrencileri için burs vereceklerini açıkladı. 2014 yılında başladıkları burs desteklerinin her yıl katlanarak arttığını ifade eden TEMAD Gölcük Şube Başkanı Bekir Tülü, geçtiğimiz yıl 25 öğrenciye verdikleri bursu bu yıl 27 öğrenciye çıkardıklarını, aynı zamanda burs miktarını da yükselttiklerini ifade etti.

“Burs miktarını 600 Liraya yükselttik”

TEMAD Gölcük Şubesi Başkanı Bekir Tülü bu yılda devam edecekleri burs konusunda yaptığı açıklamada, “TEMAD Gölcük Şubesi olarak 2014 yılında başladığımız üniversite öğrencilerine burs verme işlemine bu senede devam ediyoruz. Burs vereceğimiz konusunda yaptığımız duyuru sonrasında müracaat eden öğrencileri değerlendirdik. Gerçekleştirdiğimiz Yönetim Kurulu Toplantımızda aldığımız karar çerçevesinde bu sene burs vereceğimiz yeni öğrencileri belirledik. Geçen sene 25 öğrenci burs vermiştik. Bunlardan 8 öğrencimiz mezun oldu. Bu sene 8 öğrenciye ilave olarak 2 öğrenci daha ekleyerek müracaat edenlerden 10 öğrencimize daha burs vereceğiz. Bu vesileyle burs vereceğimiz öğrenci sayısı bu sene 27’ye yükselmiş oldu. Bunun yanında geçen sene öğrencilerimize vermiş olduğumuz 400 Liralık Burs miktarını bu yıl 600 Liraya yükselttik” dedi.

“Burslar ayın 15’nde öğrencilerin hesaplarına yatacak”

Açıklamasına devam eden Başkan Tülü, “Bu yıl için belirlediğimiz 27 öğrencinin yanı sıra yedekte olan öğrencilerimiz var. Yardımlarımız  devam ettiği sürece yılbaşında tekrar bir değerlendirme yapacağız ve imkanlarımız dahilinde yedekte olan öğrencilerimize de burs vermeye çalışacağız. Burs alacak olan öğrencilerimize 15 Ekim’den itibaren öğrencilerimize aylık burslarımızı yatırmaya başlayacağız. 10 ay süreyle öğrencilerimiz burslarını alacaklar. Burs konusunda derneğimize yapılan yardımlar arttığı sürece burs verdiğimiz öğrenci sayımızda artacağı için  hayırseverlerin desteğini bekliyoruz” diyerek açıklamalarını tamamladı.  

Haber: Serap DURUKAN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —